Bakırköy'deki ofisinde avukat Servet Bakırtaş'ı ve Yenibosna’da Spotçular Çarşısı'nda Öznur Tufan'ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Abdullah Türkoğlu, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: AA
Avukatı ve bir kadını öldüren Abdullah Türkoğlu'na 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Avukat Servet Bakırtaş'ı Bakırköy'deki ofisinde, bir kadını da Yenibosna'daki iş yerinde öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Abdullah Türkoğlu’nun cezası belli oldu.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Abdullah Türkoğlu Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmaya, Servet Bakırtaş'ın ailesi ile Öznur Tufan'ın yeğeni Burak Ocak ve avukatları da katıldı.

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç ile bir kısım avukatlar da duruşmada hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, eylemini gerçekleştirmeye olay tarihinden önce karar veren Abdullah Türkoğlu’nun bunda sebat ve ısrar gösterdiğini belirterek “kararıyla icrası arasında makul bir süre geçmesinin, önceden plan yapıp silah temin etmesinin, sahte kimlik hazırlamasının, adresini belirlediği maktul Bakırtaş'ın ofisinin bulunduğu binaya girmesinin” eylemi tasarladığını gösterdiğini kaydetti.

Mütalaada, Türkoğlu'nun, 6 Temmuz 2022'de Bakırtaş'ı “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme” ve Öznur Tufan'ı da “kadına karşı kasten öldürme” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Sanığın ayrıca “resmi belgede sahtecilik” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından da 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

“SUÇU BİLEREK, İSTEYEREK GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR”

Duruşmada söz verilen maktul Servet Bakırtaş'ın avukat kızı Elif Bakırtaş, “Babamın ofisinin bir çalışma usulü vardı. Hiçbir zaman dışarıdan iş alınmazdı. Kapı çalınınca da kibarca anlatılır ve kimse alınmazdı. Sanık daha önce de gelmiş ve alınmamış. Bu usulü bildiğinden 'Beni üst kattan gönderdiler.' diyor. Sanık bu suçu bilerek, isteyerek, tasarlayarak gerçekleştirmiştir ve ağır şekilde cezalandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Burak Ocak da sanığın daha önce kendisini 4 kurşunla yaraladığını, kurşunlardan birinin hala vücudunda olduğunu belirterek “O zaman da beni öldürmeye çalıştı. 4 yıl yattı çıktı. Bu adam çıktığında beni öldürecek. Katliam yapmaya çıkmış. Adaletinize sığınıyoruz” şeklinde konuştu.

Abdullah Türkoğlu, olayın ani geliştiğini, niyetinin kendisini öldürmek olduğunu savunarak, “Daha önce beynimde, onu öldüreyim, bunu öldüreyim diye bir plan yoktu. Pişmanım, darbedilmeme rağmen duyduğum pişmanlıktan dolayı şikayetçi de olmadım. Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

MAHKEMENİN KARARI

Davayı karara bağlayan mahkeme, Abdullah Türkoğlu'nu Servet Bakırtaş'ı “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Öznur Tufan'a karşı “kadını kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandıran mahkeme, sanığa ayrıca “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıl, “ruhsatsız silah kullanma” suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanığın sabıkalı geçmişi, fiilden sonraki tutum ve davranışları, geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak, cezada indirim uygulamayıp tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI SARAÇ'IN AÇIKLAMASI

Duruşma sonrasında açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, kararın savunma görevini yerine getiren meslektaşlarına yönelik şiddete karşı caydırıcı olması için emsal teşkil etmesini dilediğini belirterek, “Bir kez daha vurguluyoruz. Savunma hakkı vatandaşın temel hakkıdır. Savunma hakkı kutsal. Avukata yönelik şiddet, savunma kurumuna ve adalete yöneliktir. Savunma yoksa yargılama da yoktur, adalet de yoktur. Savunma hakkı için ve şiddete karşı olmak için mücadelemiz sürecek” diye konuştu.