Adalet Bakanı Gül ile görüşen Ankara Barosu Başkanı Sağkan, Hükümet’ten yargı bağımsızlığını sağlayacak ve avukatların özlük haklarını koruyacak yeni bir yasal düzenleme istedi

Avukatlar yeni yasa istiyor

BirGün Ankara

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ve Baro Yönetim Kurulu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’le görüştü. Görüşmede kentin birçok noktasına dağıtılan Ankara Adliyesi’nin tek çatı altında toplanmasından yargı bağımsızlığını sağlayacak yeni düzenleme önerilerine kadar birçok konu gündeme geldi.

Sağkan, meslek sorunları, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü için Bakanlık ile eş güdümlü çalışılması zorunluluğuna değindi. Mesleki problemlerin bu şekilde çözüleceğini aktaran Sağkan, “Avukatlık sınavı, avukatların meslek alanlarını genişletecek düzenlemeler, emeklilik düzenlemeleri, işçi avukatlarının ekonomik ve sosyal hakları, kamu avukatlarının özlük hakları, CMK avukatlarının ücretleri ve yeşil pasaport konularını düzenleyen günümüz şartlarına uygun Avukatlık Kanunu mutlaka düzenlenmeli” dedi.

POLİSİN SERT TAVRI

Kolluk kuvvetinin orantısız güç kullanmasından avukatların da etkilendiğini belirten Sağkan, polislerin avukatlara dönük sert tutumunun kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Adalet Bakanı Gül ise kolluk kuvvetlerinin tutumu konusunda İl Emniyet Müdürlüğü ile görüşeceğini söyledi.