İzmirli avukatlar, Bölge Adliye Mahkemesi’nin fiziki koşullarının avukatların çalışmasına engel olduğu gerekçesi ile oturma eylemi yaptı. Konak İlçesi Çınarlı Mahallesi’nde bulunan Bölge Adliye Mahkemesi Baro Salonu’nda toplanan 100’e yakın avukat, buradan topluca Adliye binasının zemin katında bulunan orta giriş meydanına yürüdü. İzmir Barosu’na bağlı Avukatlar burada yanlarında getirdikleri yaklaşık 30 adet plaj sandalyesini açarak adliye […]

Avukatlardan oturma eylemi: İzmir Adliyesi’nde sorunlar bitmiş değil

İzmirli avukatlar, Bölge Adliye Mahkemesi’nin fiziki koşullarının avukatların çalışmasına engel olduğu gerekçesi ile oturma eylemi yaptı.

Konak İlçesi Çınarlı Mahallesi’nde bulunan Bölge Adliye Mahkemesi Baro Salonu’nda toplanan 100’e yakın avukat, buradan topluca Adliye binasının zemin katında bulunan orta giriş meydanına yürüdü.

İzmir Barosu’na bağlı Avukatlar burada yanlarında getirdikleri yaklaşık 30 adet plaj sandalyesini açarak adliye binasının zemin katının orta giriş meydanında oturmaya başladı.

İzmir Barosu başkanı Av. Özkan Yücel ve Baro Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı oturma eyleminde avukatlar bir süre alkışlarla eylemi sürdürdü.

“AVUKATLAR ADLİYELERİN EV SAHİBİDİR”

İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, burada yaptığı konuşmada,  plaj sandalyelerini koyana kadar adliye tarafından konulması gereken bankların koridorlarda olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Her katta meslektaşlarımızın saatlerce beklediği koridorlarda oturmak için ihtiyaç duyabilecekleri hiçbir bank konulmamıştı. Yalnız meslektaşlarımız değil bu aynı zamanda yurttaşlar için de geçerliydi.

Kısıtlı alan diye bir uygulama ile avukat arkadaşlarımız kartlarının açamadığı alanlar yarattılar. Bu büyük binanın iki ucuna yerleştirdikleri ikişer tane tuvalete her gün duruşma için gelen yüzlerce avukat ve yurttaşın girmesini ve bunun ihtiyacı karşılamasını beklediler. Biz bu sorunlar üzerine defalarca görüştük. Çözümü konusunda sorumluları harekete geçirmeye çalıştık.”

“SORUNLAR BİTMİŞ DEĞİL”

Avukatları Adliyelerin misafiri sayan anlayışın terkedilmesi gerektiğini kaydeden Av. Yücel, “Avukatlar Adliyelerin ev sahibidir. Adliyeler avukatların iş alanıdır, yerleşim yeridir. Her gün mesai saatimizin uzun bir zamanını Adliyelerde geçiriyoruz. Burayı Avukatlar açısından da kullanılabilir, Adalete erişimi temin edecek mekânlar haline getirmek bu alandan sorumlu herkesin boynunun borcudur. İzmir Adliyesi’nde sorunlar bitmiş değil. Biz Adalet bakanını sorunları yerinde görmek üzere hala bekliyoruz. Sorunların çözümü konusunda ortak aklı, ortak iradeyi harekete geçirmek konusunda niyetimiz ve tarafımız var. Bunun olmadığı yerde biz de savunmadan gelen gücümüzü meslektaşlarımızla birlikte her zaman hayata geçirmek konusunda kararlı olacağız, bundan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu