Novak Djokovic, 17’nci grand slam şampiyonluğunu daha önce 7 kez mutlu sona ulaştığı Melbourne’de elde etti. Finalde Dominic Thiem’i 3-2 yenen The Djoker, tarihin en fazla büyük turnuva kazanan tenisçisi olma yolunda önemli bir engeli arkasında bıraktı

Avustralya açık finalinde sürpriz yok: Şampiyon Djokovic

Sezonun ilk grand slam’i olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası, dün oynanan tek erkekler finaliyle sona erdi. Zorlu bir mücadeleye sahne olan maçta, Novak Djokovic, Dominic Thiem’i 3-2 yenerek 17’nci grand slam şampiyonluğuna ulaştı. Bu galibiyetle Melbourne’de en fazla şampiyonluk yaşayan tenisçi olan ‘The Djoker’, tüm zamanların en fazla grand slam kazanan ismi olma yolunda da önemli bir adım attı.

Kadınlar ayağı önceki gün, 21 yaşındaki ABD’li Sofia Kenin’in İspanyol rakibi Garbine Muguruza’yı 2-1 yendiği final maçıyla son bulan Avustralya Açık’ta perde tek erkekler finaliyle kapandı. Turnuvanın 2 numaralı seri başı Novak Djokovic’le 5 numaralı seri başı Dominic Thiem’i karşı karşıya getiren maçta, kazanan taraf daha önce bu turnuvada 7 kez mutlu sona ulaşan Djokovic oldu. Sırp raket, 3 saat 59 dakika süren düelloda Avusturyalı rakibini 2-1 geriden gelerek 3-2 mağlup etti.

avustralya-acik-finalinde-surpriz-yok-sampiyon-djokovic-683089-1.

Maça iyi başlayan taraf Djokovic’ti. İlk sette bir kez servisini kırdırıp iki kez servis kıran Sırp raket, skoru 1-0’a getirdikten sonra maçın kontrolünü 26 yaşındaki rakibine kaptırdı. Peş peşe oynanan iki setten 6-4 ve 6-2’lik skorlarla mağlup ayrılarak bir anda 2-1 geriye düşen Djokovic, dördüncü sette maça yeniden ağırlığını koydu. 6-3’le skora denge getiren ‘Terminatör’, son seti 6-4 alarak Avustralya Açık’ta 8’inci, grand slam’lerde ise 17’nci şampiyonluğunu ilan etti. Thiem ise erkek tenisinde, 90'lı yıllarda doğan ilk grand slam şampiyonu olma fırsatını kaçırdı.

MELBOURNE’ÜN TEPESİNDE

Geçen yılı iki şampiyonlukla kapatan Novak Djokovic, yeni sezonun ilk turnuvasında da olağanüstü bir performans sergiledi. Djokovic, ilk maçta Jan-Lennard Struff’a verdiği bir setin ardından, yarı finaldeki Roger Federer eşleşmesi de dahil olmak üzere finale kadar oynadığı 5 maçta rakiplerine hiç set vermedi. Finalde Thiem’e 2 set veren Sırp raket, böylece Avustralya’da oynadığı toplam 7 maçta yalnızca 3 set kaybetmiş oldu.

Korta ‘tarihin en fazla Avustralya Açık kazanan erkek tenisçisi’ unvanıyla çıkan Djokovic, 8’nci şampiyonluğuyla bu konumunu perçinledi ve 6 şampiyonluğu bulunan Federer’le olan farkı ikiye çıkardı. Djokovic bununla birlikte, kadınlarda 7 kez Avustralya Açık şampiyonu olan Serena Williams’ı da geçerek Melbourne’ün tepesine yerleşti.

BİR ADIM ÖNDE

‘The Djoker’, tüm zamanların en fazla grand slam kazanan ismi olma yolunda da önemli bir adım attı. Şampiyonluk sayısını 17’ye çıkaran ‘Nole’, Nadal (19) ve Federer’e (20) bir basamak daha yaklaştı. 39’una yaklaşan Federer’in Nadal’dan 5, Djokovic’ten 6 yaş büyük olduğu düşünüldüğünde, bu sıralamanın zirvesinde kalması oldukça güç görünüyor. Nadal’ın ise Roland Garros dışında kalan turnuvalarda Djokovic’e bariz üstünlük kuramaması, bu kulvarda Sırp tenisçinin elini güçlendiren bir faktör olarak öne çıkıyor.

ÖZEL BİR BAŞARI

Öte yandan 2010’lu yıllarda kazandığı 15 grand slam’le bu periyodun en başarılı tenisçisi olan Novak Djokovic’in 2020’li yılların ilk büyük turnuvasında da zafere ulaşması, ona eşine az rastlanır bir unvan daha verdi. 2008’de ilk grand slam kupasını (Avustralya Açık) kaldıran Nole, 3 ayrı 10’ar yıllık dilimde grand slam şampiyonluğu elde eden ilk tenisçi olarak tarihe geçti. The Djoker böylece, Federer ve Nadal ile olan rekabetinde hayli spesifik bir apolet elde etti.