'Avustralya Açık' günlüğü: Nadal ve Pliskova rahat turladı

Spor Servisi

Sezonun ilk grand slam’i Avustralya Açık’ın ikinci günü dün oynanan maçlarla tamamlandı. İkinci günde erkeklerde dünya bir numarası Rafael Nadal, kadınlarda ise dünya iki numarası Karolina Pliskova sahne aldı.

Nadal oldukça etkli bir performans sergilediği maçta Bolivyalı Hugo Dellien’i 6-2, 6-3 ve 6-0’lık setler sonucunda mağlup etti. Nadal’ın performansı her ne kadar rakibi zayıf olsa da büyük beğeni topladı.

Pliskova ise dünya 41 numarası Kristina Mladenovic’i 6-1 ve 7-5’lik setlerle yenerek adını bir üst tura yazdırdı. Çek raket özellikle ilk sette oldukça iyi bir oyun ortaya koyarken, performansıyla ilerleyen turlar için ümit verdi.

Günün dikkat çeken diğer maçlarında erkeklerde 5 numaralı seri başı Dominic Thiem, Adrian Mannarino'yu, 9 numaralı seribaşı Roberto Bautista ise Feliciano Lopez'i set vermeden mağlup etti. Kadınlarda ise 5 numaralı seribaşı Elina Svitolina, 6 numaralı seribaşı Belinda Bencic ve 10 numaralı seribaşı Madison Keys, rakiplerini set vermeden yenmeyi başardı.

Turnuvayı kazanarak Roger Federer’i yakalamak isteyen İspanyol raket, zayıf rakibi karşısında fırtına gibi esti. Oldukça kısa süren maçı rahat kazanan Nadal turnuvanın en önemli favorilerinden biri olduğunu bir kez daha ispatladı.

Tek kadınlarda 12 numaralı seribaşı Johanna Konta’yı 6-4 ve 6-2’lik setlerle eleyen Ons Jabeur günün en flaş sonucuna imza attı.