Avustralya Açık'ta günün dikkat çeken sonucu ise Naomi Osaka'dan geldi. Geçen yılın şampiyonu Japon rakibi Naomi Osaka, rakibi Amanda Anisimova'ya 3-1 yenildi.

Avustralya Açık'ta beşinci gün: Son şampiyon Naomi Osaka elendi

Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta geçen yılın şampiyonu Naomi Osaka turnuvaya veda etti.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın 5. gün maçları, tek erkekler ile tek kadınlardaki üçüncü tur müsabakalarıyla tamamlandı.

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Rus rakibi Karen Khachanov’u, 6-3, 6-2, 3-6 ve 6-1 aldığı setlerle 3-1 yenerek dördüncü tura çıktı.

avustralya-acik-ta-besinci-gun-son-sampiyon-naomi-osaka-elendi-971088-1.

Tek kadınlarda bir numaralı raket Avustralyalı Ashleigh Barty, İtalyan rakibi Camila Giorgi’yi (Fotoğrafta), 6-2 ve 6-3 aldığı setlerle 2-0 yenerek dördüncü tura yükseldi.

İtalyan raket Matteo Berrettini de İspanyol rakibi Carlos Alcaraz’ı 6-2, 7-6, 4-6, 2-6, ve 7-6 aldığı setlerle 3-1 yenerek dördüncü tura çıktı.

Tek erkeklerde 3 numaralı raket Alman Alexander Zverev, Moldovalı rakibi Radu Albot’u, 6-3, 6-4 ve 6-4 aldığı setlerle 3-0 yenerek bir üst tura yükseldi.

Günün bir diğer karşılaşmasında tek kadınlarda eski bir numaralı tenisçi Belaruslu Victoria Azarenka, Ukraynalı rakibi Elina Svitolina’yı, 6-0 ve 6-2 aldığı setlerle 2-0 yenerek dördüncü tura çıktı.

Günün dikkat çeken sonucu ise Naomi Osaka'dan geldi.

Amerikalı Amanda Anisimova, geçen yılın şampiyonu Japon rakibi Naomi Osaka’yı, 4-6, 6-3 ve 7-6 aldığı setlerle 2-1 yenerek dördüncü tura çıktı.