Sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık’ın pazar günü oynanacak final maçında, İspanyol efsane Rafael Nadal ile Rus raket Daniil Medvedev karşı karşıya gelecek.

Avustralya Açık’ta finalistler belli oldu

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda finalin adı bugün oynanan yarı final maçlarının ardından belli oldu.

Kariyerinin 21’nci grand slam şampiyonluğunu kovalayan İspanyol efsane Rafael Nadal, İtalyan Berrettini'yi 3-1 yenerek ilk final biletini aldı.

Rod Laver Arena'da oynanan yarı final mücadelesinde turnuvanın 6 numaralı seribaşı Nadal, 7 numaralı seribaşı İtalyan Matteo Berrettini ile karşılaştı.

Toplam 2 saat 55 dakika süren maçta rakibini 6-3, 6-2, 3-6 ve 6-3'lük setlerle 3-1 mağlup eden Nadal, turnuvada 6, grand slamlerde ise 29’uncu kez finale yükselme başarısını gösterdi.

Sert zeminde kariyerinin 500’üncü galibiyetine uzanan 35 yaşındaki Nadal, dört kez servis kırdığı maçta 19 basit hatayla oynadı.

MEDVEDEV YİNE FİNALDE

Nadal ile finalde kozlarını paylaşacak isim ise Yunan rakibi Stefanos Tsitsipas’ı 3-1 mağlup eden Rus raket Daniil Medvedev oldu.

Turnuvanın 2 numaralı seri başı Medvedev, 4 numaralı seribaşı olan rakibini 7-6, 4-6, 6-4 ve 6-1 yenerek kariyerinin 4’üncü grand slam finaline çıkmaya hak kazandı.

Geçen yılın ardından bir kez daha Avustralya’da finale çıkan Medvedev, Novak Djokovic’e 3-0’la kaybederek şampiyonluğu kaçırmıştı.

20 grand slam şampiyonluğu bulunan Nadal ise bu alanda zirveyi İsviçreli Roger Federer ve Sırp Novak Djokovic'le paylaşıyor.

1986 doğumlu Rafael Nadal ile 1996 doğumlu Daniil Medvedev 2019’da ABD Açık finalinde karşı karşıya gelmiş, İspanyol raket zorlu geçen mücadelenin ardından 3-2’lik galibiyetle şampiyonluğa uzanmıştı.