Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta ikinci gün maçları tamamlandı. Favori tenisçiler bir üst tura yükselirken, bu yıl özel davetle turnuvaya katılan Andy Murray beş setlik zorlu bir mücadelenin ardından tur biletini aldı.

Avustralya Açık'ta ikinci gün: Favoriler bir üst tura yükseldi

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta favori tenisçilerin önemli bir kısmı, ikinci tura yükseldi.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın ikinci gün maçları tamamlandı.

Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev, 1 saat 54 dakika süren mücadelenin ardından İsviçreli Henri Laaksonen'i 6-1, 6-4 ve 7-6'lık setlerle 3-0 yenerek ikinci tura adını yazdırdı.

5 numaralı seribaşı Rus Andrey Rublev ise İtalyan Gianluca Mager'i zorlanmadan 6-3, 6-2 ve 6-2'lik setlerle 3-0 mağlup ederek üst turda Litvanyalı Ricardas Berankis ile eşleşti.

11 numaralı seribaşı İtalyan Jannik Sinner, 13 numaralı seribaşı Arjantinli Diego Schwartzman, 15 numaralı seribaşı İspanyol Roberto Bautista Agut da rakiplerini yenerek üst tura yükseldi.

Turnuvada iki kez yarı final oynayan 4 numaralı seribaşı Yunan Stefanos Tsitsipas, ilk turda karşılaştığı dünya 82 numarası İsveçli Mikael Ymer'i 6-2, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-0 yendi.

9 numaralı seribaşı Kanadalı Felix Auger Aliassime, dünya klasmanında 90. sırada yer alan Fin Emil Ruusuvuori'yi 6-4, 0-6, 3-6, 6-3 ve 6-4'lük setlerle 3-2 yenerek tur atlayan taraf oldu.

2019 Avustralya Açık'ta ilk turda elendikten sonra tenisi bırakma noktasına gelen Büyük Britanyalı Andy Murray, bu yıl özel davetle katıldığı turnuvada beş setlik zorlu bir mücadelenin ardından ikinci tur biletini aldı. Murray, ilk turda karşılaştığı 21 numaralı seribaşı Gürcü Nikoloz Basilashvili'yi 6-1, 3-6, 6-4, 6-7 ve 6-4'lük setlerle 3-2 mağlup etti.

FAVORİLER KAYBETMEDİ

Tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka, geriye düştüğü maçta Avustralyalı Storm Sanders'ı 5-7, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenerek tur biletini aldı.

ABD Açık'ın son şampiyonu 19 yaşındaki Büyük Britanyalı Emma Raducanu, ilk kez katıldığı Avustralya Açık'ta ikinci tura yükseldi.

İlk turda 2013 yılının yarı finalisti ve dünya klasmanının 68 numarası ABD'li Sloane Stephens ile karşılaşan 17 numaralı seribaşı Raducanu, rakibini 6-0, 2-6 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yendi.

Tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza, Fransız Clara Burel'i 6-3 ve 6-4'lük setlerin ardından 2-0'la geçti ve ikinci turda bir diğer Fransız tenisçi Alize Cornet ile eşleşti.

6 numaralı seribaşı Estonyalı Anett Kontaveit, Çek Katerina Siniakova'yı 6-2 ve 6-3, 7 numaralı seribaşı Polonyalı Iga Swiatek, elemelerden gelen Büyük Britanyalı Harriet Dart'ı 6-3 ve 6-0, 10 numaralı seribaşı Rus Anastasia Pavlyuchenkova, Macar Anna Bondar'ı 6-2 ve 6-1, 12 numaralı seribaşı Kazak Elena Rybakina, vatandaşı Zarina Diyas'ı 6-7, 7-6 ve 6-1, 14 numaralı seribaşı Romanyalı Simona Halep, Polonyalı Magdalena Frech'i 6-4 ve 6-3, 19 numaralı seribaşı Belçikalı Elise Mertens ise Rus Vera Zvonareva'yı 6-4 ve 7-5'lik setlerle yenerek üst tura kaldı.

KVİTOVA İLE FERNANDEZ ELENDİ

Tek kadınlarda iki sürpriz sonuç yaşandı. Kariyerinde iki Wimbledon şampiyonluğu bulunan ve 2019'da Avustralya Açık'ta finale kalma başarısı gösteren Çek Petra Kvitova, 20 numaralı seribaşı olarak katıldığı turnuvada, Rumen Sorana Cirstea'ya 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup olarak ilk turda elendi.

Geçen yıl ABD Açık'ta finale kalarak sezonun dikkati çeken performanslarından birine imza atan 19 yaşındaki Kanadalı tenisçi Leylah Fernandez ise elemelerden gelen Avustralyalı Maddison Inglis'e 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenilerek turnuvaya erken veda etti.

NADAL VE BARTY KORTA ÇIKACAK

Turnuvada yarın tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev, Avustralyalı John Millman'la, 6 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal da elemelerden gelen dünya 126 numarası Alman Yannick Hanfmann'la ikinci tur mücadelesi verecek.

Tek kadınlarda ise 1 numaralı seribaşı Avustralyalı Ashleigh Barty, İtalyan Lucia Bronzetti, 4 numaralı seribaşı Çek Barbora Krejcikova, özel kartla mücadele eden Çinli Xiyu Wang, 5 numaralı seribaşı Yunan Maria Sakkari de elemelerden gelen Çinli Qinwen Zheng karşısında ikinci tur maçına çıkacak.