Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde Tsitsipas ile Medvedev, tek kadınlarda ise Swiatek ile Collins yarı finale yükseldi. Böylece erkekler ve kadınlarda yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Avustralya Açık'ta yarı final eşleşmeleri belli oldu

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkekler ve tek kadınlarda yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Rek erkeklerde 4 numaralı seribaşı Yunan Stefanos Tsitsipas, adını yarı finale yazdırdı.

Rod Laver Arena'da oynanan çeyrek final mücadelesinde Tsitsipas, 11 numaralı seribaşı İtalyan Jannik Sinner ile karşılaştı.

Toplam 2 saat 6 dakika süren maçta yakaladığı 4 servis kırma fırsatını da değerlendiren 23 yaşındaki Tsitsipas, rakibini 6-3, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yendi.

Yunan tenisçi, Avustralya Açık'ta 3, grand slam kariyerinde ise 5. kez yarı finale yükseldi.

MÜTHİŞ MAÇ MEDVEDEV'İN

2 numaralı seri başı Daniil Medvedev, Avustralya Açık çeyrek final turunda karşı karşıya geldiği Kanadalı rakibi Felix-Auger Aliassime’i setlerde 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup etti.

Kanadalı raket Felix Auger- Alissime ile Rus tenisçi Daniil Medvedev Rod Laver Arena’da karşı karşıya geldi. İlk iki seti 7-6 ve 6-3 Alissime önde bitirirken, Medvedev 7-6 ve 7-5 ile setlerde 2-2’yi yakaladı. 4 saat 42 dakika süren zorlu müsabakada Rus tenisçi Daniil Medvedev son sette de 6-4 ile kazanarak, Kanadalı rakibini turnuvanın dışına itti.

Tek erkeklerde yarı final eşleşmeleri şöyle oldu:

>> Rafael Nadal-Matteo Berrettini

>> Stefanos Tsitsipas-Daniil Medvedev

KADINLARDA YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Avustralya Açık'ta tek kadınlarda Polonyalı Iga Swiatek ile ABD'li Danielle Collins yarı finale adlarını yazdırdı.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın 10. gün sabah seansında, tek kadınlarda iki çeyrek final müsabakası yapıldı.

2020 Fransa Açık şampiyonu 7 numaralı seribaşı Iga Swiatek, 3 saat 1 dakika süren mücadelenin ardından Estonyalı Kaia Kanepi'yi 4-6, 7-6 ve 6-3'lük setlerle yenerek son 4 tenisçi arasına kaldı.

Turnuvanın 27 numaralı seribaşı tenisçisi ABD'li Danielle Collins ise dünya 61 numarası Fransız Alize Cornet'i 7-5 ve 6-1'lik setlerin ardından 2-0'lık skorla geçti.

2019'un ardından ikinci kez bu turnuvada yarı finale yükselen Collins, bu turda Swiatek'le karşılaşacak.

Tek kadınlarda yarı final eşleşmeleri şöyle:

>> Ash Barty-Madison Keys

>> Danielle Collins-Iga Swiatek