Avustralya Açık'ın ilk günündeki Barty- Tsurenka maçında locada oturan ve Atatürk tişörtü giydiği için tenisseverlerin dikkatini çeken kondisyoner Vashchuk'a Socrates dergisi editörü ve Eurosport yorumcusu Buğra Balaban ulaştı. Tarihle ilgili olduğunu söyleyen Vashchuk, Mustafa Kemal Atatürk'ü 'ulusun babası' ve ‘reformist’ olarak niteledi.

Avustralya Açık’taki Atatürk tişörtünün hikâyesi

Socrates dergisi editörü ve Eurosport yorumcusu Buğra Balaban, Avustralya Açık tenis turnuvasındaki Mustafa Kemal Atatürk tişörtünün hikayesine yazdı.

Turnuvanın ilk günü tek kadınlarda Avustralyalı Ashleigh Barty- Ukraynalı Lesia Tsurenko maçında locada Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tişörtü giyen bir kişi olduğuna dikkat çeken Filiz Gülsevin adlı kullanıcının tweet’ini alıntılayan Balaban şu ifadeleri kullandı:

"İlk günün bizim için ilginç karelerinden biri Barty-Tsurenko maçındaydı. Tsurenko’nun kondisyoneri Denis Vashchuk, maçı Atatürk tişörtüyle takip etti. Kendisiyle iletişime geçtim, bu tercihinin nedenini öğrendim. Denis Vashchuk, tarihle ilgili olduğunu, bu yüzden Atatürk’ü tanıdığını söyledi. Mustafa Kemal’i ‘Ulusun babası’ ve ‘reformist’ sıfatlarıyla tanımlıyor. Ona göre Atatürk, gelişimin ve ilerlemenin sembolü olduğu için maçta bu tişörtü tercih etmiş. Tişörtü de daha önce birkaç kez ziyaret ettiği ülkemizde turistik eşyalar satan bir dükkândan almış. Avustralya Açık’taki Atatürk tişörtünün hikâyesi böyle."

​Rakibini 1 saat 36 dakika süren mücadelede 5-7, 6-1 ve 6-1'lik setlerle mağlup eden Barty, kendi ülkesinde gerçekleştirilen turnuvada 2. tura çıkmıştı.