Okulda maruz kaldığı zorbalık sonrası annesi tarafından çekilen görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması ile viral hale gelen dokuz yaşındaki çocuğa dünyanın dört bir yanından destek mesajları yağıyor

Avustralya'da cüce olduğu için aşağılanan çocuğa küresel destek yağıyor

Cüce olduğu için okulda arkadaşları tarafından aşağılanan 9 yaşında Avustralya'lı Quaden'in ağladığı görüntüleri çekerek sosyal medyada paylaşan anne Yarraka Bayle, oğlunun hayatını sona erdirmek istediğini söylediği videoda “zorbalığın yaptığı şey bu” diyerek isyan etti.

BBC News'in haberine göre, 14 milyon fazla izlenen video, bir anda sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu. 'WeStandWithQuaden' hashtag'ı ile mesaj paylaşan birçok kişiye, aktör Hugh Jackman'ın yanı sıra birçok oyuncu ve sporcudan da destek geldi. Jackman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Quaden'e "tahmininden daha güçlüsün dostum" dedi ve herkesi "nazik" olmaya davet etti.

Aynı cücelik durumuna sahip olan ABD'li komedyen Brad Williams ise, aileyi Disneyland'a göndermek için bir günden az bir sürede 130.000 dolardan fazla para topladığını söyledi.

Salı günü yayınlanan altı dakikalık videoda Quaden'in annesi, oğlunun her gün okulda yaşadığı zorbalığı anlatıyor. Bayle çektiği video'da, “Oğlumu okuldan yeni aldım, yine zorbalık olayına tanık oldum, tüm ebeveynler, eğitimciler, öğretmenler, işte zorbalığın etkisi budur” diyor ve şöyle devam ediyor: "Her gün bir şey oluyor. Başka bir bölüm, başka bir zorbalık, başka bir aşağılama, başka bir takma isim. Lütfen çocuklarınızı, ailelerinizi, arkadaşlarınızı eğitebilir misiniz?"