Avustralya'da tespit edilen koronavirüsü vakalarının çoğunluğunu 20'li yaşlardaki gençlerin oluşturduğu ortaya çıktı

Avustralya'da koronavirüs vakalarının çoğunluğunu gençler oluşturuyor

Avustralya’da tespit edilen koronavirüs vakalarının yüzde 11.3’ünün 25 ila 29 yaş arasında, yüzde 9.3’ünün 20-25 yaş arasında olduğu ortaya çıktı. Ülkedeki vakaların sadece yüzde 9.5’inin 60-65 yaş arasında olduğu belirtildi. Uzmanlar, bu durumun, gençlerin daha çok seyahat etmesinden kaynaklandığını söylüyor.

Gazete Duvar'ın haberine göre; ülkedeki koronavirüs vakalarının yüzde 2.7’sinin 80 yaş ve üzeri kişiler olduğu ancak ölümlerin yüzde 47’sinin bu yaş grubundan olduğu kaydedildi.

‘TESTLER ONLARA YOĞUNLAŞTI’

Sydney’de Marie Bashir Enstitüsü’nden araştırmacı Prof. Lyn Gilbert, Avustralya’daki verilerin gençleri işaret etmesinin nedeninin, yapılan testlerin seyahatlerden dönenler ve bu kişilerin temas kurduğu insanlar üzerinde yoğunlaşması olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, seyahatten dönen ve hasta olduğunu fark etmeyen kişiler de vaka kümelerini oluşturuyor.

Gilbert, “Gençler bunun kendilerini etkilemeyeceğini, hasta olmayacaklarını düşünüyorlar. Çoğunlukla ağır geçirmiyorlar evet. Ama bunu bulaştırıyorlar” dedi.

‘SEYAHAT EDENLERİN YAŞ ORTALAMASINI GÖSTERİYOR’

Australian National Üniversitesi’nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Prof. Peter Collignon, Avustralya verilerinin deniz aşırı seyahatlerin demografik dağılımını yansıttığını söyledi. Bu veriler, aynı zamanda bu seyahatlere giden kişilerin nerelerde yaşadığını da gösterdi: Sydney ve Melbourne.

Collignon, ABD, İtalya ve İngiltere’ye kıyasla, Avustralya’da yerel bulaşma vakalarının düşük olduğunu söyledi. Rusya’dan sonra en çok test yapılan ülke olan Avustralya’da Covid-19 testlerinin yaklaşık yüzde 1.9’u pozitif çıktı.

Hem Gilbert hem de Collignon, Avustralya’daki vakaların yurtdışı kaynaklı olmasının, ülke içinde salgının yayılma hızının yavaşlatılabilecek olduğu anlamına geldiğini söylüyor. Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt, bu teoriyi doğruluyor. Hunt, Geçen hafta ülkedeki vaka sayısı yünde yüzde 25 ila 30 oranında artarken, son günlerde bu oranın yüzde 9’a düştüğünü aktardı.