Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Avustralya Türk Film Festivali, oyuncu Esra Bilgiç'in katıldığı bir gala ile başladı. Gala gecesine siyasetçi, konsolos ve çok sayıda konuk katıldı. Bu yılki festival, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden yapımcı/yönetmen Şevket Ersin Çakır ve yine geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden sinema eleştirmeni ve yazar Veysel Atayman'a adandı.

Avustralya'da Türk film festivali başladı

Sidney Palace Norton sinemalarında yapılan gala gecesinde Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ, Ege Kökenli'nin başrollerini paylaştığı Aykut Enişte filmi gösterildi. Festival kapsamında iki hafta boyunca Sidney ve Melbourne'de toplam 3 sinema, 5 salonda 9 film gösterilecek. Avustralya Türk Dostluk Derneği (ATMA) nın organize ettiği festivale, binlerce Avustralyalının akın etmesi bekleniyor.

Yunus Emre Enstitüsü , Türkiye Cumhuriyeti Sidney Başkonsolosluğu ve Sinemalar Genel Müdürlüğü katkıları ile hayata geçen festivalde, yine bir başka destekçi Beşiktaş Kültür Merkezi'nin son dönem popüler filmlerinin yanı sıra, sanatsal ağırlığı olan filmlere de yer veriliyor. Yine Uzay Yolu serisi sinema filminin 40'ıncı yılı kutlamalarına, festival komitesi Turist Ömer Uzay Yolunda filmini gösterime sokarak katılıyor.

Sydney Başkonsolosu Karalar, yaptığı açıklamada, "Amacımız daha fazla Avusturyalıya hem ülkemizi hem de ülkemizin film sektörünü tanıtmak" dedi. Oyyuncu Esra Bilgiç ise yorucu bir yolculuğun ardından Avustralya’da hayranlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Burada çok güzel bir amaç için birlikteyiz, burada çok güzel filmler izlenecek, çok güzel organizasyonlar yapılacak ve bir çok etkinlik gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bu yılki festival, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden yapımcı/yönetmen Şevket Ersin Çakır ve yine geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden sinema eleştirmeni ve yazar Veysel Atayman'a adandı.