Koronavirüs tedbirlerinin aşamalı olarak gevşetildiği Avustralya’da beş hafta önce kapatılan dünyaca ünlü Bondi Plajı yeniden açıldı

Avustralya’da ünlü Bondi Plajı yeniden açıldı

Avustralya’da yeni koronavirüs vakalarındaki düşüş eğiliminin sürmesi üzerine salgın tedbirleri aşamalı olarak gevşetiliyor. Bu kapsamda yaklaşık beş hafta önce kapatılan dünyaca ünlü Bondi Plajı yeniden açıldı.

Salgın tedbirlerini yavaş yavaş gevşeten ülkelerden biri olan Avustralya’da, beş haftadır kapalı olan dünyaca ünlü Bondi Plajı kısmen açıldı.

Kararın uygulamaya konulmasıyla birlikte onlarca kişi sörf tahtalarıyla sahile koştu. Sahilin 07.00 ile 17.00 saatleri arasında açık kalması planlanıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre; Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt, son 24 saatte ülke çapında sadece 12 yeni vaka saptadıklarını açıkladı, bunun ‘umutlanmak için bir sebep olduğunu’ belirtti.

Hunt, “Bunlar arasında bilinmeyen bir kaynaktan yalnızca bir vaka vardı, tüm Avustralya çapında sadece bir topluluk aktarımı vakası. Bu, ülke olarak sadece eğriyi düzleştirdiğimiz anlamına gelmiyor; bunu pekiştirdiğimiz, genişlettiğimiz ve güvence altına aldığımız anlamına da geliyor” dedi.