Avusturya’da, 3 Haziran’da, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Olağanüstü Genel Kongresi'nde yapılan seçimde, Doskozil’in aldığı oyların Babler’e, Babler’in aldığı oyların da Doskozil’e yazıldığı ortaya çıktı. Yapılan düzeltmelerin ardından oyların yaklaşık yüzde 52’sini alarak partinin yeni genel başkanı ilan edilen Doskozil yüzde 48 ile seçimi kaybetti. İkinci olduğu duyurulan Babler ise yüzde 52 ile partinin yeni genel başkanı oldu.

Kaynak: AA
Avusturya’da SPÖ genel başkanlık seçiminde toplu sonuçlar karıştırıldı: 'Kaybeden' aday kazandı
Fotoğraf: DepoPhotos

Avusturya'da 3 Haziran Cumartesi günü düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında, oyların sonuçlarında yapılan "hata" nedeniyle yanlış adayın seçimi kazandığı ortaya çıktı.

SPÖ Seçim Komisyonu Başkanı Michaela Grubesa, genel başkanlık için yarışan Burgenland Eyalet Başkanı Hans Peter Doskozil ve Traiskirchen Belediye Başkanı Andreas Babler arasındaki seçimde, oyların doğru sayıldığını ancak toplu sonuçların karıştırıldığını, Doskozil’in aldığı oyların Babler’e, Babler’in aldığı oyların da Doskozil’e yazıldığını aktardı.

Yapılan düzeltmelerin ardından oyların yaklaşık yüzde 52’sini alarak partinin yeni genel başkanı ilan edilen Doskozil yüzde 48 ile seçimi kaybetti.

İkinci olduğu duyurulan Babler ise yüzde 52 ile partinin yeni genel başkanı oldu.

DOSKOZİL’DEN SİYASET AÇIKLAMASI

Doskozil, yaşanan bu gelişmeyi SPÖ tarihinin en düşük seviyesi olarak nitelendirerek federal düzeyde siyasetin kendisi için kapandığını söyledi.

Avusturya’nın Linz kentinde 3 Haziran Cumartesi düzenlenen SPÖ Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında, 317 delegenin yaklaşık yüzde 52’sinin oylarını alan Burgenland Eyalet Başkanı Doskozil’in partinin yeni genel başkanı olduğu açıklanmıştı.