CHP Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhurbaşkanlığı’nın selin yarattığı yıkımla mücadele eden Ayancık Belediyesi’nden, “Erdoğan geliyor diye yol yıkama aracı istediğini” söyledi.

Ayancık’ta daha yaralar sarılmadı ama Saray, ‘Erdoğan gelecek’ diye yol yıkama aracı istedi

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Sırf Erdoğan geliyor diye Ayancık Belediye Başkanı’ndan yol yıkama aracı istediler. Millet canıyla uğraşıyor, bunların derdi kirli yollar” dedi.

Sel felaketinin büyük yıkım yarattığı Ayancık’ta incelemelerde bulunan CHP’li Karadeniz, kayıp kişi sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu söyledi. Resmi rakamlara göre iki olan kayıp sayısının gerçekte 17 olduğunu anlatan Karadeniz, “17 kişiye ulaşılamıyor. İsimleri bile belli. Bir kişinin cenazesine daha yeni ulaştık. Bilanço, istemesek de çok daha fazla. Şu anda yaşadığımız manzara çok kötü. Umarım kayıplarımız artmaz. Sel felaketinde yaşanan durum ortada. Ayancık ortadan kalktı. İki köyümüzün yüzde 80’i yok oldu. Ayancık merkezi, pazar yeri, birçok mahallesi, sanayi sitesi ciddi hasar gördü. ‘Artık böyle yerler kalmadı’ bile diyebiliriz” dedi.

MİLLET CANIYLA UĞRAŞIRKEN…

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın selden zarar gören yerlere yapacağı ziyaret için sabah saatlerinde harekete geçildiğini ifade eden Karadeniz, “Sırf Erdoğan geliyor diye belediyeyi arayarak yol yıkama aracı istediler. Millet canıyla uğraşıyor, bunların derdi kirli yollar. Ne diyeceğimi nasıl tepki göstereceğimi bilemiyorum, şaşkınım...” diye konuştu.