Ayasofya’nın baş imamı Mehmet Boynukalın, medyayı kadın cinayetlerini gündeme getirdiği için eleştirerek, “Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır” dedi.

Ayasofya’nın baş imamından akıllara zarar ‘8 Mart’ paylaşımı: Cinayet cinayettir

AKP iktidarı tarafından ibadethaneye dönüştürülen Ayasofya’ya baş imam olarak atanan Mehmet Boynukalın, Twitter hesabından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel” paylaşımda bulundu.

“Cinayet cinayettir” diyen Boynukalın, medyanın kullandığı ‘kadın cinayeti’ kavramını eleştirdi. Boynukalın bu kavramla, ‘kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını’ savundu.

İkinci tweetinde bir sureyi aktaran Mehmet Boynukalın, şu paylaşımlarda bulundu:

“Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: "Sizin için kısasta hayat vardır" ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır.

Ey insanlar! Şüphesiz, biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık ve tanışasınız diye sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerliniz ona karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz, Allah en iyi bilen ve her şeyden haberdar olandır (Hucurat suresi 13)”

ayasofya-nin-bas-imamindan-8-mart-paylasimi-cinayet-cinayettir-849829-1.

LAİKLİĞİN ANAYASA’DAN ÇIKARILMASINI SAVUNMUŞTU

Boynukalın, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerinden biri olan laikliğin yeni anayasada yer almamasını istemişti.

10 Şubat’ta Twitter hesabından, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu” diyen Boynukalın, “Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, daha önce de Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Diyanet'e yaptığı "Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın" çağrısına destek vermişti.