Haftanın takımı ligin en az gol yiyen ikinci takımı Kayseri’yi 4 golle geçerek liderliğini sürdüren Beşiktaş olurken, haftanın oyuncusu da iki gol bir asistle Van Persie oldu. Hollandalı yıldız ayrıca haftanın en fiyakalı gol vuruşunu da yaptı. Haftanın teknik direktörü, her yere düştüğünde takımını bir avuç kumla ayağa kaldırmayı başaran Samet Aybaba oldu.

7 maçtır kazanamayan Rizespor, kendi evinde her iki devrede bulduğu birer golle galip gelerek, tamamen rahatlamasa da korku hattıyla arasındaki mesafeyi açtı. Kaleci Nihat’ın tüm çabalarına rağmen kaybeden Mersin İdman Yurdu için bu mağlubiyet malumun ilamı oldu. 7 tane genç oyuncuyla sahaya çıkan Kırmızı Şeytanlar SüperLig’e veda eden ilk takım oldu.
Bursaspor son haftalardaki mağlubiyetlerle zora soktuğu Avrupa Vizesini evinde Galatasaray’la berabere kalarak matematiksel olarak da imkânsızlaştırdı. Galatasaray deplasmanda yenilmeyerek en azından Bursa’yı yarışın dışına itti. Ancak 5. sıranın 3 puan gerisinde olan son şampiyonun kalan üç maçının ikisini kazanması gerekiyor.

Ligin takım savunmasını iyi yapan iki ekibi Başkent’te karşı karşıya geldi. Sıcak havanın da etkisiyle kısır geçen karşılaşma golsüz sona erdi. Başakşehir de bu beraberlikle ikinci yarının en başarılı takımlarından Gençlerbirliği’nin Avrupa yarışına dahil olmasına izin vermedi. Gençler için kalan üç maçın sonucundan ziyade İlhan Cavcav’ın İbrahim Üzülmez konusundaki kararı merak uyandırıyor.

Eskişehir’in imkânsızın peşindeki yolculuğu taraftarının da desteğiyle sürüyor. Biletlerin tükendiği karşılaşmada Trabzonspor’u tartışmalı penaltı golüyle yenerek Gaziantep ile arasındaki puan farkını 3’e indirdi. Gelecek haftaki Gaziantep deplasmanında final maçına çıkmaya hazırlanan EsEs, oyun olarak da umut vermeye başladı. Trabzon için sözün bittiği yerdeyiz. Sahadaki oyun, oyuncuların ve teknik heyetin maç sonu açıklamaları Karadeniz temsilcisinin temel ihtiyacının sakinleşmek olduğunu gösteriyor.

Beşiktaş semtindeki ikinci maçında da galip gelerek son üç haftaya beraberlik hakkını koruyarak girdi. Aylar sonra gol atan Querasma’nın saha kenarındaki Gökhan Töre’ye koşması, penaltı kaçıran Gomez’i ilk Oğuzhan’ın teselli etmesi gibi takım ruhu göstergeleri derbi öncesi Beşiktaşlıları umutlandırıyor. Alttan gelen Eskişehir’e geçilmemek için Kayseri’nin son üç maçından en azından bir galibiyet çıkartması gerekiyor.

Lig tarihimizin en dramatik anlarından biri Sivas’ta yaşandı. Sivas üstün oynadığı maçın bitiş düdüğünü beklerken, Setkus’un ayağının altından kaçan topun yuvarlana yuvarlana Yiğidolar’ın yeşeren umutlarını da ezerek ağlara gitmesi... Düşme hattındaki takımlardan ilginç gollerle puan almaya devam eden Akhisar’ın gelecek hafta rakibi Kayseri...
Konya’nın fiyakasını bozan Eto’o oldu. Ligin en stressiz takımı, yıldız futbolcusunun 250.000 EURO değerindeki 20. lig golüyle 2016’nın namağlup tek takımını yenmeyi başardı. Tarihinin en başarılı sezonunu yaşayan Konyaspor, Başakşehir’in kazanamadığı haftada puan alabilse üçüncülüğü matematiksel olarak garantileyecekti.

Fenerbahçe Van Persie’nin yıldızlaştığı karşılaşmada Gaziantepspor’u yenerek Beşiktaş’ın ensesinde nefesini hissettirmeye devam etti. Rakibine pozisyon vermeyerek farklı kazanan Fenerbahçe’de, taraftarların maça ilgi göstermemesi şaşırtıcı. Yakın tarihimizde iki kere şampiyonluğu son haftada kaybetmiş taraftar topluluğunun, son maçın son düdüğü çalınmadan havlu atılmaması gerektiğini iyi biliyor olması gerekir. Karcemarskas’ın insan üstü performansıyla düşme hattının üzerinde kalmayı başaran Gaziantep son düzlüğe küme düşme stresiyle giriyor. Gelecek hafta 2. Sergen Yalçın döneminin ilk maçında bu strese iyice alışan Eskişehir’i konuk edecek olan Güneydoğu temsilcinin kaybetme lüksü yok.

Haftanın kapanış karşılaşması Kasımpaşa ve Osmanlı arasında oynandı. Sezonun en erken golüyle öne geçen Kasımpaşa, karşılaşmanın neredeyse yarısını 10 kişi oynamasına rağmen sahada üstün olan taraftı. Osmanlıspor, İlker Meral’in ilk yarının son saniyelerinde verdiği sezonun en komik penaltı kararıyla puan aldı ve son 3 hafta öncesi avantajını korudu. Üstelik Avrupa Kupaları için etkisiz eleman durumundaki Galatasaray’a geçilmeleri de sorun olmayacak.