AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, AKP Söke İlçe Örgütü’nde de ‘uyuşturucu krizi’ yaşanıyor. Önce dönem Söke Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Başkanı olan Y.Ç.’ye, uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldığı ve olayın gizlendiği ortaya çıktı. AKP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla konuyu doğruladı.

Aydın AKP'de de uyuşturucu krizi: Eski Gençlik Kolları Başkanı uyuşturucu kullanmış

AKP’li danışman Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks araçta kokain olduğu tahmin edilen uyuşturucu maddeyi kullanırken çekilen görüntüleri kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, Aydın’ın Söke ilçesindeki AKP teşkilatında da ‘uyuşturucu krizi’nin yaşandığı öğrenildi.

gazeteaydin.com’da yer alan habere göre, Söke AKP’de, önceki dönem Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Y.Ç.’ye uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldığı ve olayın gizlendiği ortaya çıktı. Haberde, Y.Ç.’nin parti binasındaki odasında ve evinde uyuşturucu kullanılmak üzere hazırlanmış düzenek bulunduğu ve Y.Ç.’nin aile bireylerinin de evdeki düzeneği doğruladığı, hatta emniyete şikâyette bulunduğu ifadeleri yer aldı. Haberde şunlar aktarıldı:

“Söke AK Parti İlçe Başkanı Sibel Menderes olayı duyar duymaz emniyete şikâyette bulunmak yerine ‘rezalet duyulmasın’ diye Y.Ç.’yi AK Parti İl Gençlik Kolları Yönetimine göndermiş. Aklı sıra Söke’den uzaklaştırmış ve olayın üstünü kapatmak istemiş. İlçe Başkanı Menderes bu sinsi plân için Söke İlçe Yöneticisi Ayla Karakoç Kuru'ya talimat vermiş ve akıllara durgunluk veren bir hileye imza artırmış. Y.Ç.’yi Aydın İl Gençlik Kolları yönetimine gönderen Başkan Menderes ayrıca Doğu Bölgesi Koordinatörü yapılmasına da göz yummuş ama ellerine yüzlerine bulaştırmışlar.”

AYDIN GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

AKP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir, olayın gündeme gelmesinin hemen ardından gece saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yaptı. AKP’li Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşananları doğrulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Gerçek gazetesinin 27.03.2021 tarihli haberi üzerine Başkanlığımızca kamuoyunu aydınlatma gereği duyulmuştur. Söz konusu haberde geçen şahsın işlemiş olduğu suç tarafımızca öğrenildiği gibi istifası alınarak partimizle ilişiği kesilmiştir ve ismi geçen şahsın Doğu Bölgesi Koordinatörü olduğu haberi gerçeğe aykırıdır. Partimizin edindiği düstur üzerine; Türk aile yapısıyla, milli ve manevi değerlerimizle uyuşmayan davranışlar bizleri derinden yaralamıştır. Ayrıca, bir kişinin fiilinden dolayı Sayın Vekilimizin ve Teşkilatımızın zan altında bırakılmasını kabul etmek mümkün değildir. Partimizi yaralamak ve yıpratmak isteyenler bilmelidir ki partimizin manevi ve ahlaki değerlerimizle örtüşmeyen hiçbir eyleme müsamahası yoktur.”