Aydın Büyükşehir Belediyesi "İklim Değişikliği İçin Eylem Planı" hazırlığına başladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, iklim krizi için eylem planı hazırlıyor

BİRGÜN İZMİR

"İklim için Kentler" deklarasyonuna imza atarak Paris Anlaşması’nın yükümlüklerine bağlılık sözü veren Aydın Büyükşehir Belediyesi "İklim Değişikliği İçin Eylem Planı" hazırlığına başladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, iklim krizinin tüm dünyayı etkilediğinin altını çizerek, gelecekte daha da artacak olan etkilerin bugünden önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Çerçioğlu "İklim değişikliğinin göstergelerinden olan aşırı hava olayları son yıllarda etkilerini daha fazla göstermeye başladı. Bu etkilerin önüne geçmek için zaten uygulamaya devam ettiğimiz çalışmaları daha da çeşitlendireceğimiz ve imzacısı olduğumuz deklarasyona bağlı kalacağımız 'İklim Değişikliği İçin Eylem Planı' hazırlığına başladık" diye konuştu.

Halihazırda altyapının aşırı hava olaylarına uyumlululaştırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Çerçioğlu, deklarasyona bağlı kalarak özellikle yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde yeni bisiklet yolları ve parklar yapacaklarını belirtti.

Çerçioğlu, Aydın genelinde sera gazı salımının azaltılmasını hedeflediklerini de ifade etti. Sera gazının salımının azaltılabilmesi için temiz enerji kullanılmasının önemine değinen Çerçioğlu, jeotermal enerjinin konut ve sera ısıtmasında kullanılmasının önemini vurguladı.