Aydın’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarında 1 Mayıs Tertip Komitesi kararıyla siyasi partilerin bayrakları alana sokulmadı. SOL Parti ve TİP karara tepki göstererek alana girmedi. SOL Parti Aydın İl Başkanı Emine Gital, “Dayatmaları kabul emiyoruz. 1 Mayıs’ı her yerde kutlarız” dedi

Aydın’da 1 Mayıs’ta siyasi partilerin bayrakları alana sokulmadı

BİRGÜN EGE

Aydın’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamaları Atatürk Kent Meydanı yapıldı. İki yıl aranın ardından yapılan kutlamalarda 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından alana siyasi partilerin bayrakları sokulmaması kararı alındı. Karara tepki gösteren SOL Parti ve TİP üyeleri alana girmedi.

SOL Parti Aydın İl Başkanı Emine Gital yaptığı açıklamada, “1 Mayıs kutlamaları KESK, Birleşik Kamu İş, DİSK, Belediye İş, Birlik ve Dayanışma Sendikası, 2021 Tüm Emekliler Sendikası, Aydın Tabip Odası, TMMOB ve Aydın Barosundan oluşan komite tarafından siyasi partilerin de katılımı ile Aydın kent meydanında kutlanmak üzere tertip edildi. Ancak tertip komitesi 1 Mayıs’tan iki gün önce hangi nedenle verdiği anlaşılamayan bir karar ile siyasi partilerin alana parti bayrakları ile giremeyeceği yönünde siyasi partilerin görüşü alınmaksızın dayatmacı bir karar aldı” dedi.

DAYATMALARI KABUL ETMİYORUZ

Gital şunları dile getirdi: “Bu kararın doğru olmadığı, Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir kararın olmadığı, sadece Aydına has bir karar olduğu ve 1 Mayıs alanlarında herkesin kendini ifade edebileceği beyan edilmesine rağmen biz ve TİP alana girerken daha polis noktasından geçmeden komite tarafından parti bayrakları ile alana girilemeyeceği söylenerek engellenmeye çalışıldı. Kararı kınıyoruz. Dayatmaları kabul emiyoruz. 1 Mayıs’ı her yerde kutlarız.”

TİP Aydın İl Başkanı Tamer Turanlı ise, “Komitenin kararını protesto ettik. 1 Mayıs işçinin, emekçinin bayramıdır. Kimsenin tekelinde değildir. Biz siyasi partiler, halkın ve emekçilerin temsilcileriyiz. Bu karar hukuksuzdur. Bu kararı tanımıyoruz. SOL Parti olarak alanın dışında 1 Mayıs’ı kutladık” dedi.