Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Askıda Su Faturası” uygulaması ile şimdiye kadar 134 bin 343 TL karşılığı 2005 faturanın askıdan alınıp ödendiği kaydedildi

Aydın'da 'Askıda Su Faturası' uygulaması ile 2005 fatura ödendi

BİRGÜN İZMİR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, Aydın’da başlatılan “Askıda Su Faturası” uygulamasının ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına yetiştiğini bildirdi. Uygulamayı yardımseverlerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Karakoz, şimdiye kadar 134 bin 343 TL karşılığı 2005 faturanın askıdan alınıp ödendiğini söyledi.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve yardımseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturan sisteme https://eaboneislemleri.aydinaski.gov.tr/fatura adresinden ulaşılabilirken uygulamanın iki ayağı yer alıyor.

Bunlardan ilki, ödeme güçlüğü çeken vatandaşların faturalarını bıraktıkları alan. Burada Büyükşehir Belediyesi tarafından sisteme eklenen ödeme güçlüğü çeken aboneler seçiliyor. Daha önce Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım talebi onaylanmış tüm başvuru sahipleri sisteme su faturalarını bırakabilirken, başvuruda bulunmamış olan ihtiyaç sahipleri de 444 13 40 numaralı telefondan yeni kayıt oluşturabiliyor. Bu ihtiyaç sahipleri de su faturalarını askıya bırakabiliyor.

Uygulamanın ikinci ayağını ise askıdaki su faturaların yardımseverser tarafından ödenmesi oluşturuyor. Yine https://eaboneislemleri.aydinaski.gov.tr/fatura adresinden yapılabilen işlemlerle yardımsever yurttaşlar askıdaki istedikleri kadar su faturasını seçerek ödeme işlemini gerçekleştirebiliyor.