Aydın’ın Köşk ilçesinde bulunan Cemevi ve Kültür Merkezi’nin elektriğinin “dosya yenilenmeli” gerekçesiyle mühürlenmesi tepkilere neden oldu. Kısa süre sonra mühür sökülürken, belediye başkanı uygulamayı “yanlışlık olmuş” diyerek savunması tepki çekti

Aydın’da Cemevi’nin elektriği ‘yanlışlıkla’ kesildi!

AYCAN KARADAĞ

Aydın’ın Köşk ilçesinde bulunan Köşk Cemevi ve Kültür Merkezi’nin elektriği, borcu olmamasına rağmen Aydın Denizli Muğla Elektrik Dağıtım Şirketi (AYDEM) tarafından “dosya yenilenmeli” gerekçesiyle mühürlendi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Alevi yurttaşlar, duruma tepki gösterirken yetkililer elektrik sayacındaki mührü tekrar söktü. AKP Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler yaşanan gelişmelerin ardından, cemevinin elektriğinin yanlışlıkla mühürlendiğini söylemesi Alevi yurttaşlar ve kamuoyu tarafından eleştirildi.

ART NİYET ARAMAK İSTEMEYİZ AMA DURUM ORTADA

Konu hakkında BirGün’e açıklama yapan Alevi Derneği Başkanı Yasin Koçak, “Bizim hiçbir borcumuz yoktu. AYDEM, tek taraflı iptal etmiş. Bize uyarı bile vermedi. Elektrik kesintisi sonrası müşteri hizmetlerini aradım. Sözleşmemizin yenilenmediğini ve tekrar almamız gerektiğini ifade ettiler. Tepkimizi koyduk bizde. Belediye başkanı, siyasi partililer geldi. Sadece Aleviler değil Sünni vatandaşlar da tepkilerini dile getirdiler. Elektriğimiz tekrar açıldı. Pazartesi günü yeni abonelik açacağız. Yanlışlıkla olduğu söylendi ama bize tebligat yapılmadı. Art niyet aramak istemeyiz ama durum ortada” diye konuştu.