Aydın’da dayanışma zamanı: Direnişteki belediye işçilerine destek büyüyor

BİRGÜN / İZMİR

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak çalışırken, DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan belediye işçilerine destek sürüyor.

İşçi Dayanışma Derneği ve Dayanışma Kooperatifi birlikte, direnişteki belediye işçilerine gıda yardımında bulundu.

Gıda paketlerinin teslimatı sırasında konuşan Mehmet Korkmaz, direnen işçiler kazanırsa tüm işçi sınıfının kazanacağını belirterek şunları söyledi:

“İşçi Dayanışma Derneği ve Dayanışma Kooperatifi olarak, direnen işçilerin mücadelesine omuz vermek için sorumluluk aldık. Gıda dayanışma paketlerini ilk başta Tek Gıda-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan Cargill işçilerine ulaştırdık. Daha sonrasında İzmir’de Tariş fabrikasında Gıda-İş’e üye olduğu için işten atılan Tariş işçilerine dayanışma elimizi uzattık. Şimdi de sendika hakkı için direnen siz ‘Efelere’ gıda dayanışma paketlerimizi ulaştırmak için buraya geldik.”

AYDIN’DAN İZBAN, TARİŞ VE FLORMAR İŞÇİLERİNE SELAM

Öte yandan Aydın Belediyesi işçileri yayınladıkları bir mesajla, İZBAN, TARİŞ ve Flormar işçilerine de selam gönderdiler.

İşçilerin mesajı şöyle:

“Aydın’dan, Efeler diyarından, İZBAN'da şu an grevde olan işçi kardeşlerimize selam gönderiyoruz. TARİŞ’te şu an grevde olan işçi kardeşlerimize Aydın’daki direnişimizden selam gönderiyoruz. Şu an Flormar’da direnişte olan bayan arkadaşlarımıza, bayan işçi kardeşlerimize ve orada emeği geçen tüm işçi arkadaşlarımıza Aydın’daki Efeler direnişimizden selam gönderiyoruz.”