Aydın’da TMMOB, KESK, Aydın Tabip Odası ve DİSK Aydın Emekli Sen Şubesi ortak açıklama yaparak Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamasına çağrıda bulundu.

Aydın'da demokratik kitle örgütlerinden '1 Mayıs' çağrısı

Aydın’da Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Aydın Tabip Odası ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Aydın Emekli Sen Şubesi ortak açıklama yaparak Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamasına tüm halkı çağırdı.

Makina Mühendisleri Odası Aydın Şubesi’nde yapılan açıklamada, “Sömürüye, yoksulluğa, güvencesizliğe ve savaşa karşı mücadeleyi büyütüyoruz. 1 Mayıs’ta alanlardayız!” denildi.

KESK Aydın Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Aydın Şube Eşbaşkanı Öznur Özağaç, “1 Mayıs’a sayılı günler kala Aydın’da ve ülkenin dört bir yanında işçiler, emekçiler hakları ve gelecekleri için direnmeye devam ediyor. İşçiler dayatılan sefalet ücretlerine, düşük zamlara, keyfi işten atmalara ve sendikal örgütlenmeye yönelen saldırılara karşı direnişle cevap veriyorlar. Ucuz emek, yağmalanan doğa, talan edilen kentlerle toplumun işini, aşını geçimini ve sağlığını korumakta her geçen gün daha fazla zorlandığı günlerden geçiyoruz. Halk işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, artan borçlarla, salgınla mücadele ederken ülkemizin tüm kaynakları bir avuç ayrıcalıklı zümre ve patronlar için seferber ediliyor” dedi.

“İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diyen kadınların, eşit işe eşit ücret diyerek, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze karşı seslerini yükselttiklerini söyleyen Özağaç, “Gençlik atanan kayyım rektörlere, barınma sorununa, yemekhane zamlarına ve faşist saldırılara karşı hakları, geleceği ve özgürlüğü için sesini yükseltiyor. Bu düzen böyle gitmez. Bu halkı mutfaktaki yangına, yoksulluğa, işsizliğe, borçluluğa ve güvencesizliğe mahkûm eden bu akıl dışı düzen ülkenin sırtında bir yüktür” diye konuştu.

Özağaç şunları söyledi: “Tüm bu saldırılara karşı ülkenin birçok yerinde haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan emekçiler direnmeye devam ediyor. Yapmamız gereken sermayenin saldırılarına karşı birleşik mücadele adımlarını güçlendirmek, sınıfa karşı sınıf tutumuyla sermayenin karşısına dikilmektir. Aydın’da da emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesi 1 Mayıs saat: 11.00’da Taş Köprüde toplanıp, Atatürk Kent Meydanına coşkulu bir şekilde yürümeye davet ediyoruz. Türkülerimizle, halaylarımızla, taleplerimizle, umutlarımızla 1 Mayıs’ta Atatürk Kent Meydanı’nda buluşuyoruz.”