Aydın'da alkollü araç kullanırken yakalanan ve polislerce götürüldüğü hastanede doktora saldıran T.D.Y isimli kişi, serbest bırakılmasının ardından ortaya çıkan saldırı görüntülerinin üzerine tutuklandı.

Aydın'da doktoru darp eden kişi tutuklandı

Aydın'ın Didim ilçesindeki devlet hastanesi acil servisinde görevli doktoru darbeden kişi tutuklandı.

Söke Cumhuriyet Başsavcılığı, adli muayene işlemi için götürüldüğü Didim Devlet Hastanesinde görevli doktora saldıran ve 18 Aralık'ta serbest bırakılan saldırganın, ortaya çıkan kamera kayıtlarının ardından dün gözaltına alındığını bildirdi.

T.D.Y, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Didim Adliyesine sevk edildi.

Savcılıktaki sorgusu tamamlanan saldırgan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Bu arada, T.D.Y'nin alkollü araç kullandığı şüphesiyle polis ekiplerince gözaltına alındığı ve muayene için hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Aydın Sağlık Müdürlüğü, 18 Aralık'ta sağlık kontrolü için polis ekiplerinin gözetiminde getirilen kişinin acil servis doktoru Doğancan Kılıç'a saldırdığını ve saldırıya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirmişti. Açıklamada, saldırganın serbest kaldığı da kaydedilmişti.

saldırganın, elleri arkadan kelepçeliyken, bir anda polisin elinden sıyrılıp görevli doktorun yüzüne başıyla vurduğuna ilişkin olay anına dair güvenlik kamerası kayıtları da ortaya çıkmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından açıklama yaparak sürecin takipçisi olduklarını bildirmişti.

AA