Aydın’da Down Kafe açıldı

BirGün EGE

Efeler Belediyesi tarafından Down Kafe, Pınarbaşı Mesire alanında hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Çok önemli bir sözümü daha yerine getirmenin onurunu, mutluluğunu, gururunu yaşıyorum. Buradan size bir söz daha veriyorum. Otizm Eğitim Yaşam Merkezimizi açtık, orada çocuklarımız ücretsiz olarak eğitimlerini alıyorlar. +1 çocuklarımızla ilgili olarak da gereken eğitimlerini almaları için altı ay içinde onların eğitim alacakları yeri sağlamaya buradan söz veriyorum. Efeler ilçesindeki bütün engelli çocuklarımız ve engelliler için her şeyi ama her şeyi yapmaya söz veriyorum arkadaşlar" dedi.

Atay, "İlk başta kitap kafelerden başladık. Kitap kafelerimizde engelli çocuklarımızın girebileceği bütün olanakları gerçekleştirdik. Bütün çocuklarımız bütün kitap kafelere engelsiz olarak girebiliyor ve çalışmalarını yapma şansına erişiyorlar. Down Kafe’nin hepimize, çocuklarımıza, kaliteli bir yaşam şansı verebilmesini diliyorum. Burada hepimizin sorumluluğu var. Başta eşimin sorumluluğu var. Eşim söz verdi dernek üyelerine. Down Kafe’de çocuklarımızın eğitimiyle ilgili bundan sonra bütün çalışmalarda o olacak. Ona da buradan çok teşekkür ederim, sağolsun. Down Kafe’miz hayırlı uğurlu olsun, çok teşekkürler” diye konuştu.

Türkiye’nin Down sendromlu ilk girişimcisi, 2015 yılında yılın girişimci ödülüne değer görülen Ozan Ulusoy’un babası Ali Ulusoy oğlunun aldığı eğitimler ve çalışma hayatıyla ilgili de bilgiler verdi. Çocuk sahibi olmayı İtalya’ya seyahat planına benzeten baba Ulusoy, “Bana engelli çocuk sahibi olmanın nasıl bir duygu olduğu sorulur. İtalya’ya gitmeyi planlarken bir anda kendinizi Hollanda’da bulurdunuz. Hollanda gitmek istediğiniz yerden farklı bir yerdir o kadar. Tüm yaşamınızı İtalya’ya gidemediğiniz için üzülerek geçirirseniz Hollanda’nın güzelliklerinin hiçbirinin farkına varamazsınız. Efeler Belediyesi’ne bu çok güzel yerde Down kafeyi açtıkları için Down sendromlu bireyler ve aileleri adına çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Törene katılan oyuncu Altan Erkekli de, “İşte biz de Ulu Önder’in sözünden giderek bu melekleri en güzel hak ettikleri şekilde yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Saygıdeğer başkanımız Mehmet Fatih Atay’ın yaptığı gibi onları hayatın içine sokup emeğin en yüce değer olduğunu anlatacağız” dedi.

Aydın +1 Down Sendromlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sena Akar da, “Ne mutlu bizlere ki sözünün eri, halkının gerçekten yanında olan bir başkanımız var. Sağolun, varolun sayın başkanım, iyi ki varsınız. Israrla vurguluyorum, down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır” diye konuştu.