65 yaş üstü yurttaşların evden çıkmaması için harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi 'Hızlı Çözüm Merkezi' kurarak talepleri karşılamaya çalışıyor

Aydın’da gün dayanışma günü

BİRGÜN İZMİR

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında risk grubunda olan 65 yaş üstü yurttaşların evden çıkmaması için harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi “Hızlı Çözüm Merkezi” ile yurttaşların taleplerini telefonla alıyor, anında karşılıyor.

Yurttaşların taleplerinin yanında kuru gıda, peçete, sabun, meyve-sebze tedarik edilirken eczaneden ilaçların alınması talepleri de karşılanıyor. İhtiyaçlarını karşılamak için evlere giden ekipler vatandaşlara dezenfektan ve ekmek de veriyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı yurttaşlara "Evde kal, sağlıklı kal" çağrısını yineleyerek, Aydınlıların yanında olduğunu belirtti. Uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirten yurttaşlar ise kendilerinin zor günlerinde yanlarında olan Başkan Çerçioğlu'na teşekkür etti.

Diğer taraftan Hızlı Çözüm Merkezi'ni aramayan yaşlı yurttaşlar da aranarak Büyükşehir Belediyesi'nden bir taleplerinin olup olmadığı soruluyor.

'GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ'

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, Aydın genelinde taleplerini ileten her 65 yaş üstü yurttaşın taleplerini yerine getirdiklerini ifade etti.

Risk grubundaki yurttaşlardan tek isteklerinin salgından korunmaları için dışarıya çıkmamaları olduğunu belirten Çerçioğlu, "Bu zor günleri de dayanışma içerisinde atlatacağız. Aydın'daki 65 yaş üstündeki her vatandaşımızı arıyoruz ve hem sağlıklarını hem de bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyoruz. Gün, birlik olma günü. Bu sebeple vatandaşlarımız ihtiyaçlarını, özellikle de temel gıda maddesi ihtiyaçlarını bizlere iletsinler, biz tedarik edip en kısa sürede kendilerine ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

aydin-da-gun-dayanisma-gunu-706426-1.