CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan,   koronavirüs sürecinde JES’lere direnen Aydın Beyköy ve Kuyucular köylerinde yurttaşlara sosyal mesafeye uymadığı gerekçesiyle verilen para cezasına tepki gösterdi

Aydın’da JES’lere karşı direnen köylülere ceza verilmesine tepki

BİRGÜN EGE

Aydın’ın Beyköy ve Kuyucular mahallelerinde Jeotermal Santrali’ne (JES) karşı direnen yaklaşık 35 köylüye 3 bin 150’şer lira ceza verilmesine tepkiler sürüyor. CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yaptığı açıklamada, “Aydın köylüsünün havasını, suyunu, toprağını zehirlediniz, şimdi de cebine mi göz diktiniz?” dedi.

'BU HAKSIZ CEZA DERHAL İPTAL EDİLMELİDİR'

Tezcan açıklamasında şunları kaydetti:

“Dünyada ve ülkemizde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının devam ettiği bir süreçte doğa hakları ihlalleri hız kesmemiş, gözlerini kar hırsı bürümüş bir avuç rantçı salgın sürecini fırsata dönüştürmeye çalışmıştır.

Pandemisürecinde çalışmalarını sürdüren jeotermal enerji santraline karşı direnen Beyköy ve Kuyuculardaki otuz beş vatandaşımıza, sosyal mesafe kurallarına uymama gerekçesi ile 3 bin 150'şer lira para cezası kesildiği basına yansımıştır.

aydin-da-jes-lere-karsi-direnen-koylulere-ceza-verilmesine-tepki-741305-1.
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan

Vatandaşlarımız korona ile mücadele ederken havayı kirletmek, zehirlemek serbest bırakılmış, buna karşı çıkmak yasaklanmıştır. Direnişi kırmak amacıyla verilen bu para cezaları, Aydın halkını yıldıramayacaktır. Aydınımızı zehirlemelerine göz yummayacağız. Asıl cezalandırması gerekenler doğayı tahrip eden, Aydınımızı zehirleyenlerdir. Aydın köylüsünün havasını, suyunu, toprağını zehirlediniz, şimdi de cebine mi göz diktiniz? Bu haksız ceza derhal iptal edilmelidir.”