Aydın’da Kızılcaköy halkı ayakta: ÇED raporu iptal edilsin

MEHMET KAÇMAZ / AYDIN

Aydın’ın İncirliova ve Efeler ilçeleri ile Kızılcaköy, Dereağzı ve Gerenkova Mahalleleri mevkilerini kapsayan Sarı Zeybek JES (54 MWe) projesi ile ilgili olarak, son şekli verilerek onaylanan nihai ÇED raporuna itirazlar sürüyor. Bugün de Kızılcaköylüler Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda toplanarak kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Kızılcaköylülerin basın açıklamasına, İyi Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, AYÇEP, GERCED Çevre Dernekleri başkan ve üyeler, Yılmazköy ve Pamukören Değirmendere köylüleri, Aydın Barosu, Denizli Merkezefendi CHP kadın kolları temsilcileri, Birleşik Haziran Hareketi Efeler yürütmesi ve SOL Parti üyeleri ile Denizli Büyük Menderes İnisiyatifi de destek verdi.

Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, 16 Aralık’ta komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bakanlıkta 10 gün süreyle görüşe açılmıştı. Bugün süre dolarken Aydınlılar da itiraz dilekçelerini Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne vermeye devam ediyorlar.

aydin-da-kizilcakoy-halki-ayakta-ced-raporu-iptal-edilsin-666654-1.

AYDIN ATATÜRK KENT MEYDANI’NDA PROTESTO

Basın toplantısında konuşan Kızılcaköy’den Gülcan Bahar, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunan vatandaşlar olarak toplandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Hangi enerji kaynağı çocuklarımızın mutlu ve sağlıklı cevrede yaşamasından önemlidir? Hangi zenginlik, bu ülkenin doğal zenginliğinden daha önceliklidir? Durmadan zehir soluyoruz. İçecek suyumuzu, havamızı zehirliyorlar. Tarım alanlarımız, doğal ve yaban hayat yok oluyor. Dağlarımızı, ormanlarımızı, sularımızı, havamızı, toprağımızı savunmak Türkiye’yi savunmaktır. 18 aydır devam eden nöbetimiz yağmur çamur hastalık gece gündüz demeden devam etti, edecek. Anayasa’nın 56.maddesi'ne dayanarak sağlıklı bir cevrede yasam hakkimizi savunuyor ve CED olumlu Raporu’nun derhal iptal edilmesini talep ediyoruz. Zeytinimizi incirimizi toprağımızı havamızı suyumuzu kısaca yaşamı savunmak için herkesi bir olmaya, dayanışmaya bekliyoruz."