Aydın’da ÖDP’den direnişteki işçilere destek

BİRGÜN / İZMİR

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak çalışırken, DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan belediye işçilerine Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden destek geldi.

13 Temmuz’dan bu yana işe geri alınma talepleri ile direnişte olan işçilere ziyaret eden ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, ÖDP olarak işçilerin yanında olduklarını belirterek şunları söyledi:

“159 gün önce örgütlendiğiniz için işten atıldınız.159 gündür direniyorsunuz. Türkiye’nin dört bir yanında bu şekilde sendikalı oldukları için işten atılan, direnen işçi kardeşlerimiz var. Hepsine burdan selam yolluyoruz. Çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Herkesin susturulmaya çalışıldığı bir dönemde, özellikle işçilerin haklarının peşinden koşması ve sonuna kadar hep birlikte mücadelenin arkasında olması çok önemli. O yüzden ÖDP olarak her zaman yanınızdayız.”

İlknur Başer, “Siyasi partiler emekten yana olduklarını söylüyorlar, ama kendi emekçisine, kendi işçisine gelince gözünü kapatıyorlar maalesef.O yüzden sizlerin direnişi anlamlı. Birlikte olmanız çok önemli” diye konuştu.