Kuyucak Belediyesi Pamukören Kültür Merkezi’nde yapılmak istenen ÇED toplantısında yöre halkı jeotermal şirketine proje sunumu yaptırmadı

Aydın’da Pamukören halkı jeotermale karşı birleşti

AYCAN KARADAĞ

Aydın’ın Kuyucak ilçesi Pamukören-Değirmendere köyünde, Çelikler Termik Elektrik Üretim Anonim Şirketinin kurmayı planladığı Pamukören JES 5 Jeotermal Elektrik Santrali’ne karşı yöre halkı direnişini sürdürürken, bugün halkın katılımını amaçlayan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı yapılmak istendi.

Kuyucak Belediyesi Pamukören Kültür Merkezi’ndeki toplantıya yöre halkı yoğun ilgi gösterirken, halk jeotermal şirketine proje sunumu yaptırmadı. Yurttaşlar yörelerinden jeotermal santral kurulmasını istemediklerini kaydederek, şirket yetkililerine büyük tepki gösterdi.

Konu hakkında BirGün’e açıklamalarda bulunan çevre Avukatı Akın Yakan, “Halk tepkisini ortaya koydu. Projenin sunulmasını halk engelledi. İşveren projeyi sunamadı. Toplantı yapıldı ama proje sunumu yapılmadı. Halk burada bu jeotermali istemiyor. Bu bir çevre katliamı. Bunun için de bizde hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Ege Çevre ve Kültür Platformu Eş Sözcüsü Alime Yalçın Mitap ise, “Bugün destek için buradaydık. Pamukören halkının yanındayız. Köylüler burada uzun süredir direniş çadırı kurmuşlar. Halk kararlı. Bu bölgede bu jeotermali istemiyorlar. Mücadele sürüyor” diye konuştu.