Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde tam kapasite çalışırken, zabıta ekipleri de, yoğun bir çalışma takvimi uygulayarak koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin denetlemesini yapıyor

Aydın Halk Ekmek, sokağa çıkma yasağında tam kapasite çalıştı

BİRGÜN İZMİR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde tam kapasite çalışarak Aydınlıları ekmeksiz bırakmadı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin her birimiyle, alınacak olası yeni önlemlere de hazır olduğunu belirtti.

Yüz binlerce ekmek çıkarılan hafta sonunda yurttaşların ekmek talepleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Mobil ekipler tarafından Aydın'ın en ücra mahallelerine kadar ekmek ulaştırılırken, yurttaşlar Halk Ekmek tarafından evlerine kadar getirilen ekmeklerden duydukları memnuniyeti sosyal medyadan duyurarak Başkan Çerçioğlu'na teşekkür etti. Ekmek dağıtımı sosyal mesafe gözetilerek yapılırken yurttaşlara ekmeğin yanında maske de verildi.

Halk Ekmek'in hafta sonu boyunca tam kapasite çalıştığının altını çizen Başkan Çerçioğlu, "Aydın'da sosyal belediyeciliği tam anlamıyla işletiyoruz. Eğer Aydın'da yaşıyorsanız karnınız aç yatağa girmezsiniz, soğuktan üşümezsiniz. Çünkü Aydın Büyükşehir Belediyesi var, biz varız. Büyükşehir Belediyesi'nin olası kriz durumlarına ne kadar hazırlıklı ve Aydın'ın her köşesine yetişebilecek bir organizasyona sahip olduğu geçen hafta sonunda bir kez daha görüldü" ifadelerini kullandı.

ZABITA SALGINA KARŞI TEYAKKUZDA

Aydın Büyükşehir Belediyesi zabıtası da, yoğun bir çalışma takvimi uygulayarak koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin denetlemesini yapıyor. Aydın genelinde marketlerde maskesiz alışveriş yapılamayacağı konusunda işyerlerine ve yurttaşlara uyarılar yapıldı. Büyükşehir zabıtası evden çıkmaları yasak olan yurttaşların market ihtiyaçlarını da gideriyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler Aydın Büyükşehir Belediyesi zabıtası tarafından sıkı sıkı denetleniyor. Zabıta personeli tarafından marketlerde aynı anda bulunabilecek müşteri sayısı ve marketlerin müşteri kabul edebilecekleri çalışma saatlerinin yer aldığı açıklayıcı broşürler dağıtılırken, bu broşürlerin görünür yerlerde kullanılması sağlanıyor. Diğer taraftan evden çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü yurttaşlarla kronik rahatsızlığı olan yurttaşların market ve diğer ihtiyaçları için AYBA personelinin yanı sıra zabıta personeli de yardımcı oluyor.

Konulan kurallara uyulmasının salgının yayılmasını önlemeye yönelik tedbirlerden olduğunu hatırlatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yurttaşlardan ve işyerlerinden kurallara uymalarını istedi.

aydin-halk-ekmek-sokaga-cikma-yasaginda-tam-kapasite-calisti-715898-1.