Rıfat Ilgaz’ın oğlu ve BirGün gazetesi Yayın Koordinatörlerinden Elif Ilgaz’ın babası Aydın Ilgaz, 82 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti. Ilgaz, yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Aydın Ilgaz, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu

HABER MERKEZİ

Türkçe edebiyatın ustalarından Rıfat Ilgaz’ın oğlu, Çınar Yayınları’nın sahibi ve gazetemiz BirGün’ün Yayın Koordinatörlerinden Elif Ilgaz’ın babası Aydın Ilgaz, 82 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde evinde kalp krizi geçiren Ilgaz, hastaneye kaldırıldı. Ilgaz, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Elif Ilgaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Babam Aydın Ilgaz’ı kaybettik. Çok üzgünüm. Yarın Zincirlikuyu Mezarlığı camisinden öğle namazının ardından yine Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Arayan, soran dostlara çok teşekkür ederim" dedi.

Çınar Yayınları'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Yayınevimizin kurucularından yazar Aydın Ilgaz'ı kaybettik, çok üzgünüz" ifadeleri kullanıldı.

Yayıncılar Birliği de "Çınar Yayınları kurucusu, yayıncı ve yazar sayın Aydın Ilgaz'ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Tüm sevenlerine, ailesine ve okurlarına başsağlığı dileriz" dedi.

Ilgaz, yarın (20 Aralık) öğle vaktinde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

aydin-ilgaz-82-yasinda-hayata-gozlerini-yumdu-1102374-1.

2 Mart 1940 tarihinde İstanbul'da doğan Aydın Ilgaz, babasıyla birlikte kurdukları Çınar Yayınları'nı devam ettiriyordu.

Aydın Ilgaz, 2004 yılında babasının 'Hababam Sınıfı' ve 'Sınıf' kitaplarıyla ilgili anılarını “Sınıf'ın Efsanesi” başlıklı kitabında toplamıştı.

Aydın Ilgaz ve babası Rıfat Ilgaz.Aydın Ilgaz ve babası Rıfat Ilgaz.

PEN: BİR 'ÇINAR'I DAHA YİTİRDİK

PEN Yazarlar Derneği’den Aydın Ilgaz’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili yapılan açıklamada, Aydın Ilgaz’ın babasının yolundan ve düşüncesinden hiç ayrılmadığı vurgulanarak şunlar kaydedildi:

“Rıfat Ilgaz’ın oğluydu. Onun yolundan, düşüncesinden hiç ayrılmadı. Babasının yapıtlarını yayımlamak için Çınar Yayınlarını kurdu. “Sınıfın Efsanesi”ni de babasının ve artık Türkiye’nin ortak değerleri arasına katılmış “Hababam Sınıfı” anılarını toplamak için yazdı. Dost, güleryüzlü, etkin, iyimser ve enseyi karartmayanlardandı. Bize de kitaplarda topladıklarının yanı sıra, onun güzel anıları kaldı. Devridaim olsun.”

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIMLAR YAPILDI

Aydın Ilgaz ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlar şöyle: