Aydınlık, olmayan taslağı yazdı

BirGün ANKARA

Aydınlık gazetesi, dünkü manşetinde “CHP’nin Anayasa Taslağı’nda Türk Milleti Yok” başlıklı bir haber yayımladı. Haberde, “CHP’nin bir süredir parlamenter sisteme dönüşü bahane ederek gündeme getirdiği yeni anayasadan ‘Türk’ alerjisi çıktı. Açılım döneminin anayasa mimarı İbrahim Kaboğlu imzasıyla hazırlanan kitapçıkta ‘Türk’ ifadesi törpülendi” ifadeleri yer aldı. Habere ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, “Ortada CHP’nin Anayasa taslağı yok” dedi.

Kaboğlu, “Yasama yetkisi devredilemez” başlığı altında hazırladığı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önsözü ile yayımlanan raporun Anayasa’ya saygı amacına yönelik olarak kaleme alındığını ancak Aydınlık’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

aydinlik-olmayan-taslagi-yazdi-682896-1.

CHP İstanbul Milletvekili, Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu’nun Aydınlık gazetesindeki iddialara yönelik açıklaması şöyle:

“Aydınlık gazetesinin 1 Şubat 2020 günlü nüshasında 8 sütuna manşet yapıldığı üzere ortada bir ‘CHP’nin Anayasa taslağı’ bulunmamaktadır. Çünkü, nitelikli yasa ereğinde etkili yasa yapımı için izlenmesi gereken yol ve yöntemler, raporun ana çerçevesini oluşturmaktadır. Bu çerçevede, 2017 Anayasa değişikliğinin öngördüğü yönetim tarzının sürdürülemez özelliği teşhir edilmektedir. Hedef olarak da, demokratik anayasa için bilgi temelinde bir yol haritası önerilmektedir. Gazetede iddia edildiği gibi kesinlikle ortada bir Anayasa metni veya taslağı bulunmamaktadır. Tam tersine, Anayasa’dan yapılan alıntılar, saygı gösterilmeyen Anayasa maddelerinin ihlal edilen öğelerine dikkat çekmeye yöneliktir. Rapor’da yer alan görüş ve deyimler, CHP’yi kesinlikle bağlamamakta ve bunların sorumluluğu tarafıma ait olup, niyet okumaya dayalı gerçek dışı, karalayıcı ve iftira ile dolu haber ve yazılar nedeniyle Aydınlık gazetesine karşı bütün yasal haklarımı kullanacağımı beyan ederim.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.