Aydos Ormanı’nda yapımı süren ‘millet bahçesi’ projesindeki doğa katliamına karşı mücadele eden yurttaşlar, iş makinalarını durdurdu. Bir süre sonra iş makinaları yeniden çalışmaya başladı. Yurttaşlar duruma tepki gösterdi: "Ormanımıza sahip çıkacağız."

Aydos Ormanı’nda talana karşı mücadele sürüyor
Fotoğraf: İsmail Arı / BirGün

İsmail ARI

Aydos Ormanı’nda yapımı süren ‘millet bahçesi’ projesi adı altındaki doğa katliamına karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Neredeyse her gün iş makinalarını durduran bölge halkı, kolluk kuvvetleri ve zabıtalarla karşı karşıya geliyor.

Yurttaşlar bugün de Aydos Ormanı'nda iş makinalarını durdurdu.

İş makinaları bir süre sonra yeinden çalışmaya başladı.

Gönül Gümüşoğlu Özer isimli bir yurttaş, BirGün'e yaptığı açıklamada, "Bu alanda millet bahçesi projesine başlandı. 13 Şubat'ta gördük biz ama bu proje daha erken onaylanmış. Biz burada oturanlar olarak, çalışmaları yapıldıkça öğreniyoruz. Belediye bu bilgileri bizden kaçırıyor" dedi.

Fotoğraf: İsmail Arı / BirGünFotoğraf: İsmail Arı / BirGün

"Bitki örtüsünü ve doğayı bölmek için her şey yapılacak" diyen Özer, Bu doğal bitki örtüsünü, Kuzey Ormanları'nı 54 milyona rant adına maalesef peşkeş çekiliyor. Ormanı parsel parsel şu anda talan ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Özer, "Burasının durdurulmasını istiyoruz. Davamız devam ediyor. Ve herkesi cumartesi günü saat 16.00'da eylem çağırıyoruz. Vatandaş olarak ormanımıza sahip çıkacağız. Herkesi bekliyoruz" çağrısını yaptı.

"DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Aydos Ormanı Savunması’ndan yurttaşlar yürütmeyi durdurma davası sonuçlanana kadar direnmeye devam edeceklerini belirtti.

Aydos Ormanı Savunması’dan Gönül Gümüşoğlu Özer, önceki gün iş makinalarının önüne geçerek durdurdukları alandan sonra dün iş makinalarının proje kapsamında kreş yapılması planlanan noktada çalışmaya başladıklarını belirterek “Kreş yapılacak yerin etrafındaki bütün bitki örtüsünü kesiyorlar. Firmayla konuştuğumuzu, çalışmaları durdurmalarını söyledik ancak birçok farklı noktada çalışma yapıyorlar. Oraya da gidip müdahale ettik, ardından ‘ücretsiz’ dedikleri giriş kısmına kapı yapmaya başladılar. Vatandaşlar, komşularımız geldi, birlikte orayı da durdurduk” dedi.

Gümüşoğlu Özer, projeyi gerçekleştiren firmaların duruma çok agresif yaklaştıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu agresiflik yüzünden sıkıntılı ancak istikrarlı bir şekilde devam edeceğiz. Yürütmeyi durdurma davamızın bir an önce sonuçlanması tek ümidimiz. Gücümüz yettiğince direneceğiz.”