Aydos Ormanları’nı ‘millet bahçesi’ adı altında yapılaşmaya açacak olan proje için yürütülen çalışmalar, Aydos Ormanı Savunması bileşenleri tarafından durduruldu.

Aydos Ormanı Savunması, kepçenin önüne geçerek ‘millet bahçesi’ çalışmasını durdurdu
Fotoğraf: Aydos Ormanları Savunması

HABER MERKEZİ

İstanbul’un en önemli yeşil alanlarından Aydos Ormanı’na yapılmak istenen ‘millet bahçesi’ projesi için sürdürülen çalışma, Aydos Ormanı Savunması bileşenleri tarafından durduruldu.

Bugün bölgeye giden Aydos Ormanı Savunması’ndan yurttaşlar, mahkemedeki yürütmeyi durdurma davasının devam ettiğini bildirerek kepçelerle yapılan çalışmaları engelledi.

Aydos Ormanı Savunması’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Aydos ormanını talan etmenize izin vermiyoruz. Yeter. Orman içindeki, Çalışmayı şimdilik durdurduk” denildi.

Çalışmanın durdurulması ardından bölgeye polislerin sevk edildiği bildirildi.

ORMANCILAR DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi de konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Aydos ormanında yapılmak istenen ve yasal zemini olmayan Millet Bahçesi için sürdürülen hukuksuz faaliyetler ormanın içine sayısız iş makinalarının girmesiyle yoğunluk kazanmamıştır. Yöre insanının ve yaşamı ve doğasını savunan yöre insanını bu hukuksuzluğu durdurmak için halen iş manikalarının önünde tahribatı engellemeye çalışmaktadır. Türkiye Ormancılar Derneği bu hukuksuzluğu ve tahribatı durdurmak için yürütmeyi durdurma talepli dava açmıştır. Dava sürerken bu tahribatın sürdürülmesi manidardır Aydos ormanındaki bu tahribatın durdurulması ve iş makinalarının acilen ormandan çıkarılması gerekmektedir. Kamu yararı olmayan bu işlemin ve tahribatın durdurulması en doğru iştir. Yöre insanının sesine kulak vermek ve seslerinin yükselmesi için kamuoyunun ilgisini bekliyoruz.”

Aydos Ormanı içinde, ‘millet bahçesi’ adı altında mescit, kreş, büfe, lokanta ve otopark gibi birçok yapı yapılması planlanıyor.