Kobane eylemleri bahanesiyle yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve yerine kayyum atanan Kars’ın seçilmiş belediye başkanı Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Ayhan Bilgen’den mesaj: Bu oyunu hep birlikte bozacağız

6 yıl önceki Kobane eylemleri bahanesiyle HDP'ye yönelik yürütülen soruşturma sonucunda tutuklanan Kars’ın seçilmiş Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

“Herkese selamlar, sağlık durumum ve moralim yerinde” diyen Bilgen, “Siz de biliyorsunuz ki, derenin taşıyla derenin kuşunu vuruyorlar ama korku siyasetine izin vermeyip bu oyunu hep birlikte bozacağız” ifadelerini kullandı.

Ayhan Bilgen'in tutuklanmasının ardından belediyeye Kars Valisi kayyum olarak atanmıştı.

Bilgen, Kars Belediyesi'ne atanan kayyuma ilişkin şöyle konuşmuştu: “Bizlere yaşatılan hukuksuzluk üzerine arayan, ziyaret eden, mesaj yayınlayan herkese teşekkür ederim. Şu bilinmelidir ki, Kars'taki hiçbir kazanım kaybedilmeyecek ve bu sahiplenme boşa gitmeyecektir."

Tutuklanmalarına yönelik de konuşan Bilgen, şöyle demişti: "Tutuklanma kararımızı kimin aldığını bilmiyorum ama kararı yüzümüze okuyan heyet tarihi bir iyilik yaparak Anayasa Mahkemesi kararını ve hukukun temel ilkelerini yok saydıklarını gayet açık bir biçimde göstermişlerdir. Demokrasi varmış gibi davranmalarındansa bu kadar açık bir hukuksuzluğa imza atılması, Türkiye demokrasisi açısından çok daha değerli bir farkındalık ve kazanıma vesile olacaktır."