Eski eşi Özge Pomen ile yaptığı telefon görüşmesine ait ses kaydının sosyal medya üzerinde yayılmasının ardından CHP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 7 ay sonra CHP’ye geri döndü.

Aykut Erdoğdu 7 ay sonra CHP’ye geri döndü

CHP'den geçen haziranda istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun yeniden partiye katıldığı bildirildi.

AA'nın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Erdoğdu'nun üyelik talebini de görüştü.

Söz konusu talebin kabul edilmesi üzerine geçen haziranda partiden istifa eden Erdoğdu, yeniden CHP üyesi oldu.

Erdoğdu'nun üyeliğiyle CHP'nin 134 olan TBMM'deki sandalye sayısı 135'e yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Partiye geri dönen Erdoğdu’nun geçtiğimiz yıl Mart ayında boşandığı eski eşi Özge Pomen, "Özge" ismiyle açtığı Twitter hesabından, bir telefon görüşmesine ait ses kaydını paylaşmış, kayıtlarda Erdoğdu'nun, yeni eşi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Tuba Torun'un Parti Meclisi'ne girmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile defalarca konuştuğunu söylediği duyulmuştu.

Erdoğdu, Özge Pomen'in yayınladığı kayıt nedeniyle sosyal medya hesabından özür dilemiş, parti içerisinden istifa etmelerinin talep edildiği ifade edilmişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğdu'nun yaşadığı olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Yaşananların ardından Erdoğdu ve Torun çifti CHP’den istifa etmiş, partiden yapılan açıklamada da “Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler” denilmişti.