Halk TV’nin çıkaracağı gazetenin başına geçmesi beklenen Aykut Küçükkaya, henüz gazete yayın hayatına başlamadan Halk TV ailesine veda etti.

Aykut Küçükkaya, Halk TV'ye veda etti

Gazeteci Aykut Küçükkaya, Twitter’dan yaptığı paylaşımla Halk TV ailesine veda ettiğini duyurdu.

Küçükkaya’nın, Halk TV’nin çıkaracağı günlük gazetenin başına geçmesi bekleniyordu. ‘Halk Gazete’ için Küçükkaya ve beraberindeki ekip çalışmalar yürütüyordu.

Kuruma 4 ay önce girdiğini belirten Aykut Küçükkaya, veda mesajında gazetenin prova sayfasını paylaştı.

Küçükkaya, henüz yayın hayatına başlamayan gazetenin genç kadrosuna ve Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’na gazetecilik hayatında başarılar diledi.

Son olarak Cumhuriyet gazetesinde genel yayın yönetmeni olarak görev yapan Aykut Küçükkaya, Halk TV’nin çıkaracağı gazete için bu kurumla anlaşmıştı.

MAHİROĞLU "KAPTAN KÖŞKÜ KÜÇÜKKAYA'YA EMANET" DEMİŞTİ

Cafer Mahiroğlu, Aykut Küçükkaya ile anlaşmalarının ardından yaptığı açıklamada, “Halk TV izleyicilerine çok yakında gazete çıkaracağımızı duyurmuştuk. Ruhunu Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumculardan alacak olan gazetemiz ete kemiğe büründü. Kaptan köşkü de İlhan Selçuk'un öğrencisi Aykut Küçükkaya 'ya emanet, Aykut da sizlere ...” ifadelerini kullanmıştı.

Küçükkaya ise Mahiroğlu’nun bu sözlerine, “Halk TV'nin demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesine basılı gazetemizle en güçlü şekilde omuz vereceğim. Daima haberin, gerçeğin peşinden koşacağız. Gerekirse kalemimizi kıracağız ama asla satmayacağız!.. Yolumuz açık olsun...” şeklinde karşılık vermişti.

HALK GAZETE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Halk Gazete'nin daha önce 29 Ekim 2022'de ilk sayısını çıkaracağı kamuoyuna yansımıştı. Ancak çıkış zamanı ertelendi.

Gazetenin yeni yıl ile birlikte yayın hayatına başlayacağı tahmin ediliyor. Medyada daha önce çıkan haberlere göre Halk Gazete, ilk etapta 20-30 bin civarında satış yapmayı hedefleyecek.