Aylık şiir-haber gazetesi "Çıngıraklı Sokak" Mustafa Köz’ün yönetiminde yeni yılda okurla buluştu.

Aylık şiir-haber gazetesi 'Çıngıraklı Sokak' okurla buluştu

Kültür Sanat Servisi

Şiiri görünür kılmak, şiire dair birikimi çoğaltmak, şiirin diğer sanatlarla ve hayatla ilişkisini irdelemek amacıyla yayımlanan aylık şiir-haber gazetesi "Çıngıraklı Sokak" okurla buluştu.

Mustafa Köz’ün yönetimindeki gazete, Şilili şair Pablo Neruda’nın “Şiir, okurla bağlarını yitirdi, erişemiyor ona. Onu geri almalı. Karanlıkta yürümeli ve insan yüreği, kadının gözleri,sokaktaki yabancılar, alaca karanlıkta ya da yıldızlı bir gecenin ortasında hiç değilse şiirin bir dizesine gereksinim duyanlarla karşılaşmalı” sözünden yola çıkıyor.

Çağdaş şiirin gelişimini irdeleyecek olan gazete, ilk sayısında "Ülkede, dünyada onca kıyım, onca savaş varken şiir ve insanlık nereye doğru gidiyor?" sorusuna Abdülkadir Budak, Metin Cengiz, Gülseli İnal ve Arife Kalender’in görüşleriyle yanıt arıyor.

Gazetenin ilk sayfasında şu ifadeler yer alıyor: "Şiirin bizi nerede beklediği belli değil, biz onu her yerde arayalım. Bir yol ağzında, viran bir bahçede, kan revan bir savaş alanında, çıkmaz bir sokakta, kuru bir dere yatağında, bir akşam avlusunda, bir otopsi raporunda, çocukların ilk çığlığında, bir idam buyruğunda... Şiir her yerdedir. Onu bulunduğu yerden alıp bazen balçığa çamura bulamak bazen de alnımıza taç yapmak şairin eylemidir."