Kemal Ayyıldız isimli erkek tarafından katledilen Öğretim Görevlisi olan Aylin Sözer’in öğrencileri,  İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması çağrısında bulundu.

Aylin Hoca’nın öğrencilerinden çağrı: İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın

MERAL DANYILDIZ

İstanbul'un Maltepe ilçesinde Kemal Ayyıldız isimli erkek tarafından katledilen İstanbul Aydın Üniversitesi’nde (İAU) Öğretim Görevlisi olan Aylin Sözer’in öğrencileri okul içerisinde bir araya geldi.

Öğrenciler kadınların erkekler tarafından katledilmesine, saat kaçta nerede olduklarını sorgulayanlara tepki göstererek hep bir ağızdan “Hayır” dedi.

'ŞU AN DERSTE OLACAKTI'

Sözer’in yaşıyor olsaydı şu an derste olacağını belirten öğrenciler, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması çağrısında bulundu. Basın metnini okuyan okul öğrencilerinden İlgar Jahed, “Aylin hocamız gülümseyerek bizlere ders anlatacaktı. Biz online dersi olduğu saatte Aylin hocamızın katledildiğini öğrendik. Hocamızın öldürülmesi ne ilk ne de son olacak” dedi.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN'

Türkiye’de her gün birçok kadının şiddete, istismara ve tacize maruz bırakıldığını aktaran Jahad, şöyle konuştu: “Türkiye’de 2020 yılında 419 kadın erkekler tarafından katledildi. Tüm bunlara karşı biz öğrencilerin talebi İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun’un uygulanmasıdır.”