Partisinin il ve ilçe kadın kolu başkanları ile bir araya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, sandığa gitme çağrısı yaptı. Kadınların tüm kazanımlarına göz diken karanlık bir parlamento oluşturulduğuna dikkat çeken Nazlıaka, "Bir yanda esaret diğer yanda özgürlük duruyor" dedi.

Kaynak: AA
Aylin Nazlıaka'dan kadınlara "sandığa gidin" çağrısı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Elbette her seçim çok önemli fakat bu seçim, özellikle Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun yarısını oluşturan biz kadınlar için hayati öneme sahiptir. Bir yanda esaret diğer yanda özgürlük duruyor" dedi.

Nazlıaka, parti genel merkezinde, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna ilişkin düzenlediği toplantıda, 81 il ve 973 ilçe kadın kolu başkanıyla eş zamanlı basın açıklaması yaparak kadınları oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya davet ettiklerini belirtti.

Tarihi bir süreçten geçtiklerini vurgulayan Nazlıaka, ülkenin kaderinin belirlenmesine iki gün kaldığını savundu.

Nazlıaka, 28 Mayıs'taki seçimin sadece iki aday arasında yapılmayacağını ve bir "referandum niteliğinde" olduğunu belirterek, "Elbette her seçim çok önemli fakat bu seçim, özellikle Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun yarısını oluşturan biz kadınlar için hayati öneme sahiptir. Bir yanda esaret diğer yanda özgürlük duruyor" görüşünü aktardı.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN KARANLIK PARLAMENTOSU"

Cumhur İttifakı'nın adeta bir "kadın düşmanı" koalisyona dönüştüğünü kaydeden Nazlıaka, şöyle devam etti:

"Kadınların kazanılmış tüm kazanımlarına göz diken Yeniden Refah Partisi ve Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan HÜDAPAR'ın Meclis'e girişi ile Cumhuriyet tarihinin kadınlar açısından en karanlık parlamentosu oluşturuldu. Meclis’te temsil hakkı kazanan bu zihniyet planlarını alenen ilan etti. Kadınların göklerde yükselmeyi hak ettiği Atatürk Türkiye'sinden sahiplendirilmesi gereken bir Türkiye’ye dönüştürmeye çalışıyorlar. İstanbul Sözleşmesi, bir gecede hukuksuzca fesih edilirken, 6284 sayılı kanunun yürürlükte olması gerekçe gösterilmişti. Şimdi de 6284 işlevsiz hale getirilmeye çalışılıyor. Kadına yönelik şiddetle etkin bir mücadele yürütmeyenler, yasal korunağımızı elimizden almak istiyor. Günde en az iki kız kardeşimizin hayattan koparıldığı bu düzende, yasal hiçbir hakkımızın budanmasına asla izin vermeyeceğiz.

Kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak görenler, yeni anayasa yazmaktan bahsetti. Unuttukları bir gerçek var ki, yeni anayasayı 13'üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde biz hazırlayacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle demokratik, laik, sosyal hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz."

Kadınlara sandığa gitme çağrısını yineleyen Nazlıaka, "Sandıklara gitmek, oy kullanmak zorundayız. Sadece oyumuzu kullanıp dönmek de yetmiyor, sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Millet İttifakı olarak, sandık güvenliği konusunda tüm tedbirlerimizi aldık. Her sandığa üç kadın müşahit çağrımıza ses veren herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Haydi kadınlar, sandığa" diye konuştu.