Ankara Milletvekili Nazlıaka, Emine Erdoğan’a olan yakınlığı ile bilinen Sibel Ersalan'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı müşavirliğine atanmasıyla ilgili Başbakan Yıldırım’a “Kadrolara atanmanın yolu ‘First Leydi’den’ mi geçmektedir?” diye sordu

Aylin Nazlıaka: Kadrolara atanmanın yolu 'First Leydi’den' mi geçiyor?

BirGün/Ankara

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Emine Erdoğan’a olan yakınlığı ile bilinen Star Gazetesi yazarı Sibel Ersalan'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı müşavirliğine atanmasını Meclis gündemine taşıdı. Nazlıaka, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, "Önemli kadrolara atanmanın yolu “First Leydi’den” mi geçmektedir? Emine Erdoğan bu sıfatıyla kaç kişinin adaletsizce atanmasını sağlamıştır?" diye sordu.

"Kayırmacılığın geldiği nokta"

Nazlıaka, önergesinde, “Bu tür atamalar bir taraftan devlete olan güveni zedelerken diğer yandan kamunun saydam ve hesap verebilir olmasını da engellemektedir. Vatandaşın kamuya, kamu görevlilerine güvenini zedelemektedir. AKP döneminde siyasi kadrolaşmanın, kayırmacılığın geldiği noktayı gösteren son örnek ise havuz medyasında görev yapan Star Gazetesi yazarı Sibel Eraslan’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na birinci derece müşavir olarak atanmasıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yakınlığı ile de tanınan Sibel Eraslan’ın hangi nitelikleri nedeniyle bu göreve atandığı bilinmemektedir” ifadelerini kaydetti.

"Hangi kriter ile bu görevde?"

Liyakatsız atamanın da bir çeşit yolsuzluk olduğuna dikkati çeken Nazlıaka, Yıldırım’a "Star Gazetesi yazarı Sibel Eraslan hangi kriterlere istinaden bu göreve getirilmiştir? Yandaş gazetelerden kaç kişi bu ve benzeri görevlere getirilmiştir?​" diye sordu.

Nazlıaka, Yıldırım’ın “İstisnai kadrolara atandıktan sonra memurluk hakkı kazanan kaç kişi diğer kadrolara geçirilmiştir? Atananlardan kaçının AKP milletvekilleri veya üst düzey yöneticileri ile birinci derece akrabalık bağı bulunmaktadır?” sorularına da yanıt vermesini istedi.