Kemal Ayyıldız adlı erkek tarafından öldürülen akademisyen Aylin Sözer’in akrabası Endercan Güngörür, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla, olay hakkında anlatılan asılsız hikâyelerin aileyi üzdüğünü belirtti. Güngörür, Kemal Ayyıldız’ın Aylin Sözer ile hiçbir duygusal bağının ve ilişkisinin olmadığını vurguladı.

Aylin Sözer’in akrabası olayın arka planını anlattı: İlişki durumu tamamen yalan

Kemal Ayyıldız adlı erkek tarafından yakılarak öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesi akademisyeni Aylin Sözer’in kuzeninin oğlu Endercan Güngörür, Twitter’dan açıklamalar yaptı.

Olay hakkında dile getirilen asılsız hikâyelerin Sözer’in ailesini üzdüğünü kaydeden Güngörür, Kemal Ayyıldız’ın Aylin Sözer ile hiçbir duygusal bağının olmadığını dile getirdi.

Güngörür yaptığı açıklamada, olayın arka planının bir alışveriş olduğunu belirterek, Aylin Sözer’in yeni taşındığı eve dolap yaptırmak istediğini ancak Kemal Ayyıldız fazla ücret talep edince Sözer’in dolabı kendisine yaptırmaktan vazgeçtiğini anlattı.

Sözer’in bunun üzerine Ayyıldız’ın sözlü taciz ve tehditlerine maruz kaldığını kaydeden Göngörür, olayın devamına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

PARASINI ÇALMAYA ÇALIŞMIŞ

“…Daha sonra 29 Aralık sabah 8 sularında şahıs Aylin hocanın apartmanına gelmiş. Eve girer girmez Aylin hocayı bıçakla katletmiş ve telefonuna ulaşmış. Banka hesabına giriş yaptıktan sonra şahıs kendi kardeşine 260 bin tutarında bir EFT yollamış ancak banka teyit için Aylin hocayı aradığında telefon açılmadığı için EFT’yi reddetmiş. Daha sonra katil Aylin hocanın asistanına sana döviz hesabımdan para yollayacağım onu çek ve göndereceğim adrese yolla demiş. Durumdan şüphelenen asistan, sesinizi duymadan olmaz diyerek cevap vermiş ve katil gerek kalmadı diyerek cevap vermiş. Durumdan şüphelenen asistan Aylin hocanın kardeşine ulaşarak olayı anlatmış. Kardeşi Aylin hocanın evine kendi anahtarı ile girmeye çalışmış ancak kapı kilitliymiş. Üstüne polis çağırılınca şahıs evi yakmaya çalışmış. Yani haberlerde belirtildiği gibi katil ile Aylin hoca arasında bir ilişki olma durumu tamamen yalandır ve bu yalan Aylin hocanın ailesini derinden etkilemektedir. Şahıs indirim alma bahanesiyle bu yalanı uydurmuştur. Şahısın Aylin hoca ile bir bağı yoktur.”