Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, sansür yasasının 29. maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebi Genel Kurul gündemine aldı. Buna göre, ilk inceleme 26 Ekim Çarşamba günü yapılacak.

AYM, sansür yasasında ilk incelemeyi 26 Ekim'de yapacak

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, 'sansür yasası' olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la Türk Ceza Kanunu'na (TCK) eklenen 29. maddenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebinin ilk incelemesini 26 Ekim'de yapacak.

Yüksek Mahkeme, sansür yasasının tartışmalı 29. maddenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması yönündeki CHP'nin talebini Genel Kurul gündemine aldı.

Genel Kurul, istemlere ilişkin ilk incelemesini 26 Ekim Çarşamba yapacak. Başvuruda eksiklik tespit edilmezse daha sonra belirlenecek bir günde başvuru esastan görüşülecek.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, yürürlüğünün durdurulması istemini ilk incelemede karara bağlayabileceği gibi esas incelemesinde de bu konuda karar verebilecek.

SANSÜR YASASINI 29. MADDESİ

40 maddelik sansür yasanın en tartışmalı maddesi, 29'uncu madde olarak biliniyor.

29. maddede şu ifadeler yer alıyor: "Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak."