AYM Üyesi İrfan Fidan’ın şikâyetiyle açılan davada birgun.net Yayın Koordinatörü Uğur Koç ve BirGün Haber Müdürü Uğur Şahin ile Evrensel gazetesinden Görkem Kınacı beraat etti.

AYM Üyesi İrfan Fidan’ın şikayetiyle yargılanan üç gazeteci beraat etti

HABER MERKEZİ

birgun.net Yayın Koordinatörü Uğur Koç, BirGün gazetesi Haber Müdürü Uğur Şahin ve Evrensel gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi İrfan Fidan’ın şikâyetiyle açılan davaya bugün devam edildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’ın sosyal medyada isim vermeden gündeme getirdiği iddiaların haberleştirilmesi ardından üç gazeteciye açılan davanın üçüncü duruşması Beykoz 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

AYM Üyesi Fidan tarafından “iftira” ve “kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla açılan davada, mahkeme kararını verdi. Beykoz 6. Asliye Ceza Mahkemesi, “iftira ve hakaret suçlarından cezalandırılması için her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delillerin bulunmadığına" hükmederek beraat kararı verdi.

İddianamede; BirGün’ün ve Evrensel’in web sitelerinde 11 Ekim 2020 tarihinde Ahmet Şık’ın “üst düzey bir yargı mensubu” hakkındaki iddialarını paylaştığı tweet'lere dair haberler delil olarak gösteriliyordu.

Şahin, Koç ve Kınacı, daha önce Sibel Özalp Fidan’ın şikâyetiyle İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 11 Ekim 2021’de görülen ilk duruşmasında, atılı suçların unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat etmişti.