AYM Üyesi İrfan Fidan’ın şikâyetiyle birgun.net Yayın Koordinatörü Uğur Koç ve BirGün Haber Müdürü Uğur Şahin ile Evrensel gazetesinden Görkem Kınacı’ya açılan davaya devam edildi. Savcı, gazeteciler hakkında beraat isterken mahkeme duruşmayı 19 Ekim’e erteledi.

AYM Üyesi İrfan Fidan’ın şikayetiyle yargılanan üç gazetecinin beraatı istendi
Gazeteciler Uğur Koç (solda), Uğur Şahin (ortada) ve Görkem Kınacı

HABER MERKEZİ

birgun.net Yayın Koordinatörü Uğur Koç, BirGün gazetesi Haber Müdürü Uğur Şahin ve Evrensel gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı hakkında Anayasa Mahkemesi Üyesi İrfan Fidan’ın şikâyetiyle açılan davaya devam edildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’ın sosyal medyada isim vermeden gündeme getirdiği iddiaların haberleştirilmesi ardından üç gazeteciye açılan davanın ikinci duruşması Beykoz 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Koç ile Şahin’in avukatları Ali Deniz Ceylan ve Ülkü Şahin ile Kınacı’nın avukatı Devrim Avcı Özyurt duruşmaya katıldı. Davada İrfan Fidan’ın avukatı da hazır bulundu.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Avukatlar, müvekkillerinin bir önceki duruşmadaki beyanlarını tekrarladı, derhal beraatını istedi. Ardından mütalaasını açıklayan savcı, gazetecilerin tek tek beraatı yönünde görüş sundu. Bunun üzerine İrfan Fidan’ın avukatı, mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere ek sürede istedi. Mahkeme, ek süre vererek, duruşmayı 19 Ekim saat 14.25'e erteledi.

Gazeteciler Uğur Koç, Uğur Şahin ve Görkem Kınacı bir önceki duruşmada yaptıkları savunmalarında söz konusu iddianın haberleştirilmesinin bir meslek görevi olduğunu vurgulamıştı.