AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın, 'ışıklar yanıyor' paylaşımına tepki gösterdi. Twitter'dan açıklama yapan Çelik, "Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir" diye yazdı.

AYM üyesi Yıldırım ile İçişleri arasındaki 'ışık' polemiğine Ömer Çelik de katıldı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın, 'ışıklar yanıyor' paylaşımına tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye’ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır " ifadelerini kullandı.

Çelik Twitter'dan şunları yazdı:

"Türkiye'ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır.

Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir.

Müdahaleler anayasal düzeni yıkmış ve milletimize büyük acılar yaşatmıştır. Müdahalelerin neticesinde hukuk düzenimiz ortadan kaldırılmıştır. Varlık sebebi hukuk olan AYM'de bir üye ise hukuku katleden müdahalelerin diliyle konuşuyor... Bu kabul edilemez."

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi'nin CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği hak mahkumiyeti kararı dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yok hükmünde sayılmıştı. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılama talebini geri çevirmişti.

AYM Üyesi Engin Yıldırım da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verilen 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına göndermede bulunmuştu.. Yıldırım'ın paylaşımının ardından sosyal medyada İçişleri Bakanlığı'nın da dahil olduğu bir 'ışık' polemiği yaşanmıştı.

Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı göndermede, AYM'nin fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaşmıştı.

aym-uyesi-yildirim-ile-icisleri-arasindaki-isik-polemigine-omer-celik-de-katildi-792410-1.

Yerel mahkemenin AYM kararına uymamasına gönderme yaparak 'ışıklar yanıyor' paylaşımı yapan Anayasa Mahkemesi Üyesi, Engin Yıldırım'ın paylaşımının ardından İçişleri Bakanlığı da "Işıklarımız hiç sönmüyor" paylaşımı yapmıştı.