TMSF tarafından 667 milyon TL muhammen bedel biçilen Aynes Gıda’nın satış ihalesi yapıldı. İhaleye katılan tek şirket olan TKT Hayvancılık, 300 milyon TL’lik teklifte bulundu. TKT Hayvancılık, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin dolaylı iştiraki. TKT Hayvancılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Akpınar, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde Genel Müdür Yardımcısı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi’ye bağlı marketlerin sayısının bin civarına çıkartılacağını açıklamıştı. Öte yandan Aynes’in ortağı Nevzat Serin, Aynes’le ilgilenen beş şirkete ihtarname göndererek, ‘şirketin kelepir fiyata satışa çıkarıldığını, satışın hukuka aykırı olduğunu ve dava açacağını’ belirtmişti.

Aynes’in satış ihalesi gerçekleşti: Tek teklif, Tarım Kredi Kooperatifi’nin iştirakinden

HABER MERKEZİ

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün satış ihalesini gerçekleştirdi.

TMSF Satış Komisyonu Başkanlığı’nca 667 milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkarılan Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesinin, kapalı zarf ve açık artırma aşaması yapıldı.

İhaleye katılan tek şirket olan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin iştiraki TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ, Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için 300 milyon TL’lik teklifte bulundu.

TEKLİFTE ARTIRIMA GİDİLMEDİ

Muhammen bedelin altında olan söz konusu teklif için açık artırmaya geçildi. İhaleye katılan TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ, Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için sundukları teklifte artırıma gitmedi.

İhalenin pazarlıkla devam edilip edilmeyeceği konusu Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu’nca görüşülecek. İhalenin pazarlıkla devam edilmesine karar verilmesi halinde 15 Ekim Cuma günü saat 14.30’da pazarlık aşaması gerçekleştirilecek.

TARIM KREDİ’NİN DOLAYLI İŞTİRAKİ

TKT Hayvancılık, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iştiraki olan Tareks Hayvancılık’ın iştiraklerinden biri. Tarım Kredi Kooperatifleri’nin web sitesinde yer alan “İştiraklerimiz” bölümünde, Tareks Hayvancılık’ın adı geçiyor.

Tareks Hayvancılık’ın Sermaye Piyasası Kurulu’na sunduğu 2019 yılı faaliyet raporunda, “Şirketimizin TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri A.Ş ünvanlı şirkete 05.02.2019 tarihinde kurucu ortak olarak iştirak etmiş olup, sermayesi 100.000 TL olup, iştirak oranı %100’dür” ifadeleri yer alıyor.

Resmi kayıtlara göre de TKT Hayvancılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Akpınar, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

ERDOĞAN, MARKETLERİN SAYISININ ARTACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Ekim’de yaptığı açıklamada Tarım Kredi’ye bağlı marketlerin sayısının bin civarına çıkartılacağını söylemişti. Erdoğan, alışverişinin ardından, “Tarım Kredi Kooperatiflerimizin buradaki gördüğünüz gibi market, çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun” değerlendirmesinde bulunmuştu. Ancak, iktidarın ‘fahiş fiyatlar’ üzerinden hedef aldığı zincir marketlerdeki birçok ürünün, Tarım Kredi Marketlerindeki ürünlere göre ucuz olduğu basına yansımıştı.

ŞİRKETİN ORTAĞI İHTARDA BULUNMUŞTU

Öte yandan Aynes Gıda’nın ortağı ve eski yönetim kurulu başkanı Nevzat Serin, Aynes Gıda ile ilgilenen şirketlere bir ihtarname göndererek bu satışın hukuka aykırı olduğunu belirtmişti.

Serin, Tarım Kredi Holding, İstanbul Gübre Sanayi A.Ş, Abalıoğlu Lezita Gıda A.Ş, Ak Gıda ve Matlı Holding’in de içerisinde yer aldığı beş şirkete 8 Ekim Cuma günü ihtarname göndermişti.

Aynes’in değerinin 2 milyar TL olduğu tahmin ediliyor.